Un an de război! Peste 3,5 milioane de ucraineni au trecut granița în România

refugiat ucraina razboi frontiera

A trecut un an de când Rusia a invadat Ucraina. În acest timp, peste 3,5 milioane de persoane au traversat granița în România, o arată datele Poliției de Frontieră.

Cei mai mulți ucraineni au intrat în România, între 24 februarie 2022 și 24 februarie 2023, pe la punctele de frontieră nordul și estul țării.

„Prin punctele de trecere a frontierei de la nivelul întregii ţări, au intrat în România 3.578.177 cetăţeni ucraineni. Datele statistice vizează numărul de treceri la frontieră, o persoană având posibilitatea să efectueze mai multe deplasări prin punctele de trecere a frontierei în intervalul de timp respectiv. Din numărul total al cetăţenilor ucraineni care au intrat în ţara noastră, 742.221 reprezintă minori”, a transmis Poliția de Frontieră.

Polițiștii au depistat și ucraineni ce încercau să intre în țară ilegal.

„Aproximativ 5.400 cetăţeni ucraineni au fost depistaţi în trecere/tentativă de trecere ilegală a frontierei pe sensul de intrare în România. Cei în cauză au solicitat o forma de protecţie a statului roman la structurile Poliţiei de Frontieră”, mai aflăm de la autorități.

Acum,  traficul se derulează în condiţii normale, situaţia fiind într-o dinamică permanentă şi monitorizată cu atenţie astfel încât dispozitivul de supraveghere şi control să fie adaptat la situația din teren.

politia frontiera ucraina granita razboi