FOTO. Terase ilegale în centrul Capitalei Europene a Culturii

terase uniri politisti

Vremea frumoasă i-a făcut pe unii patroni de restaurante din Timișoara să scoată mese și scaune afară. Însă nu toți au aviz pentru amplasarea de terase. Polițiștii locali i-au amendat.

Au fost verificate 56 de societăți comerciale din domeniul alimentație publică din zona Piața Victoriei, Piața Libertății – Lucian Blaga, Alba Iulia, Piața Unirii, practic terasele din zona pietonală.

„S-a urmărit existența acordului pentru desfășurarea de exerciții comerciale, a vizării acestuia, care trebuie să se facă până la 31 martie 2023, precum și existența avizului de comerț ambulant la terase emis de Primăria Timișoara, respectarea suprafețelor acestora, verificarea distanțelor specificate pe planurile aprobate, precum și dacă acestea se conformează în privința jardinierelor și a umbrelelor amplasate. În urma verificărilor au fost aplicate și un număr de șase sancțiuni în valoare de câte 1.000 lei fiecare, pentru lipsa acordului de funcționare, alte cinci societăți fiind sancționate, pentru nerespectarea suprafeței teraselor, cu avertisment și cu termen de remediere a problemelor de 24 de ore, urmând a fi reverificate și luate măsurile legale în cazurile care se impune acest lucru”, a transmis Poliția Locală Timișoara.

terase ilegale timisoara

Polițiștii locali vor continua să verifice periodic unitățile comerciale care desfășoară activități în zona pietonală a orașului, aceste acțiuni având drept scop desfășurarea unui comerț legal, civilizat, aliniat la standardele europene în domeniu.

actiune politia locala terase

 

tmc 640