Un an cu Felix Borcean la Primăria Caransebeș! Ar pleca din PNL!

Felix Borcean a obținut în urmă cu exact un an votul majorității caransebeșenilor care s-au prezentat la urne pentru a-și alege edilul-șef. Cum a fost primul din cei patru ani de mandat ai primarului Borcean aflați din răspunsurile date celor 13 întrebări puse de Express de Banat.

De la unu la zece, cu cât s-a schimbat în bine viaţa cetăţenilor din urbea dumneavoastră?

Nu cred că au fost schimbări prea mari într-un an la cârma administrației locale. Îmi place să cred că sunt semnale pozitive în ceea ce privește relația mea cu cetățenii Caransebeșului. Dacă mă întrebați pe mine, cred că suntem un oraș de 7/8.

Cu cât aţi crescut numărul locurilor de muncă din localitate?

Nu am o statistică în acest sens, dar sunt semne pozitive care vin dinspre investitorii din Caransebeș. Concret, TMD intenționează să creeze 200 de noi locuri de muncă, Marchesi vrea să-și dubleze numărul de locuri de muncă, iar Caromet, de asemenea, intenționează suplimentarea cu cca 100 de locuri de muncă.

Aţi avut curiozitatea să aflaţi dacă emigraţia cetăţenilor a crescut sau a scăzut? I-aţi putut opri cu ceva acasă?

Cred că am ajuns într-un echilibru din acest punct de vedere. Probabil că, dacă municipalitatea va oferi condiții de viață decente, cu diverse oportunități de dezvoltare personală, dar și agrement, vom putea vorbi în viitorul apropiat de o evoluție pozitivă din acest punct de vedere.

Aţi crescut sau aţi scăzut numărul asistaţilor social?

Numărul asistaților social este în scădere deoarece am impus și vom menține constante regulile în ceea ce-i privește. Un asistat social este o persoană capabilă să lucreze și decât să lucreze pe bani puțini în primărie, mai bine să lucreze pe o sumă mai mare într-un alt domeniu sau, glumind, să stea. În ambele cazuri calitatea de asistat social va dispărea.

La cât se ridică valoarea investiţiilor de la buget în infrastructura localităţii?

Valoarea investițiilor de la bugetul local în infrastructura localității se ridică la cca 500.000 lei, dar pentru a avea o situație convenabilă în ceea ce privește aspectul străzilor și trotuarelor, ar fi necesari cca 2 milioane de lei.

Aveţi un prim mare proiect promis în campania electorală pus acum, în practică?

Cel mai important proiect este cel al alimentării cu apă potabilă a cartierului Valea Cenchii. Dar, având în vedere că au trecut doar două luni de la prima proiecție bugetară proprie, este prematur să vorbim de mari proiecte, cu atât mai mult cu cât nu ne confruntăm cu o situație foarte confortabilă în privința bugetului.

Cât de mult influenţează apartenenţa dvs. politică munca de administrator local?

În ceea ce mă privește, sunt deschis pentru orice fel de discuții cu orice entitate politică sau nonpolitică, atâta vreme cât proiectele propuse aduc un plus în comunitatea noastră.

Aţi renunţa la calitatea de membru de partid pentru o investiţie majoră în comunitatea pe care o conduceţi?

Probabil că da, dar niciodată nu voi aparține unui alt partid politic, decât cel liberal.

Consiliul Local vă este prieten sau inamic?

Consiliul local este o combinație de yin-yang. Adică este și prieten și inamic, dar nu al meu. Nu am simțit niciodată că acțiunile lor potrivnice s-ar îndrepta către mine. Există, însă, dispute politice care au un grad mai mic sau mai mare de periculozitate în ceea ce privește punerea în aplicare a unor proiecte de dezvoltare.

Este o idee bună alocarea a cinci la sută din bugetul local sportului?

Este o idee bună, în general, mai ales în situația în care acești bani rămân în comunitate, în susținerea activităților sportive practicate de concetățenii noștri.

Dacă aţi constatat că promisiunile dvs. electorale nu pot fi îndeplinite, ne puteţi spune de ce?

În general nu fac promisiuni care nu pot fi îndeplinite, fie ele și electorale. Trebuie perseverență, determinare, eficiență și transparență totală în administrarea bugetului. Și, poate cel mai important, oameni care să se adapteze acestor condiții.

Veţi mai candida pentru un nou mandat?

Dacă, după patru ani, voi mai putea merge la fel de relaxat printre concetățenii mei, da.

Cât de des vă plimbaţi prin oraş însoţit de familie?

Am încercat pe parcursul ultimului an să îmi schimb cât mai puțin stilul de viață. Și cred că am reușit. Mă plimb și cu familia, și cu bicicleta, și cu autobuzul, fac cumpărături, practic diverse sporturi alături de prietenii mei, cu alte cuvinte, o viață perfect normală.

Vă mulțumim!

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/