Umbrele şi umbrelele lui Nelu Popa

După ce şi i-a pus în cap pe o parte din pensionarii Reşiţei, primarul Ioan Popa este hotărât să ia o măsură care, foarte probabil, va crea deranj în rândul altei categorii sociale din oraş: patronii de terase.

Edilul-şef al municipiului vrea să impună o regulă unitară, să interzică branduirea anapoda a teraselor din Reşiţa. În prezent, fiecare proprietar sau administrator de restaurant sau bar cu terasă foloseşte umbrele branduite de diferite firme distribuitoare de bere, sucuri sau alte produse estivale. De regulă, aceste umbrele sau chiar scaune branduite sunt oferite în folosinţă gratuită de către distribuitori, care reuşesc astfel să promoveze imaginea unor produse fără să plătească nimic. Rezultatul nu are nicio legătură cu estetica urbanistică, din contră, pe porţiuni de sute sau chiar zeci de metri doar, sunt expuse umbrele roşii, verzi, albastre, portocalii, galbene – o ciulama cromatică!

Primarul Popa intenţionează să aplice această măsură de anul viitor, deci nu de-acum, înţelegând că este normal să ofere patronilor de terase o perioadă de timp pentru a se adapta noilor reglementări. Chiar dacă multora dintre aceştia nu le va conveni, nu au decât să se conformeze, a afirmat Nelu Popa, care, în sprijinul propunerii sale, are numeroase exemple din oraşe care dau clasă Reşiţei în materie de civilizaţie urbană.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)