Umbra lui Mocioalcă pe «George Enescu»! Război total între grupuri de interese și trădători, cu execuții la foc automat!

Apele s-au liniștit în PSD Caraș-Severin după rezultatul slab de la alegerile europarlamentare, dar au rămas foarte tulburi, iar astăzi s-a pornit un adevărat tsunami!

Primarii de Bucoșnița și Marga au fost dați afară din PSD! Li s-a imputat că au tras pentru PRO România la alegerile europarlamentare! Consilierii județeni Lenuța Ciurel și Gabriel Dinu și-au pierdut sprijinul politic și se pregătesc să elibereze scaunele din sala de plen. În locul lor urmează să fie propulsați oameni agreați de actuala conducere a filialei social-democrate, nu neapărat următorii pe listă, după cum acuză greii partidului. Mai mult, vicepreședintelui Consiliului Județean, Flavius Nedelcea, i s-a cerut să demisioneze din stânga președintelui Hurduzeu. Să se mulțumească doar cu calitatea de consilier județean! Pentru că se dorește o reformă. E pregătit deja un înlocuitor, Petru Pârvulescu! Tot astăzi CEx-ul PSD Caraș-Severin a ales un președinte executiv, după ce Dumitru Ursu a demisionat în liniște, o liniște însă care ascunde destule. Și care, se aude, vor exploda în perioada următoare. Noul președinte executiv, Luca Mălăiescu! Toate astea, într-o ședință a Comitetului Executiv PSD Caraș-Severin cu scandal, cu nervi și amenințări! În sensul că lucrurile nu vor rămâne așa.

Luminița Jivan e clar că îi vrea trecuți pe linie moartă pe toți greii partidului, în special pe cei care au fost cândva apropiați sau poate chiar mai sunt de Ion Mocioalcă, pe cei care în niciun caz nu-i mănâncă din palmă. De partea cealaltă sunt cei care acuză de Luminița Jivan îl copiază pe Liviu Dragnea, mai exact, că încearcă să facă din PSD Caraș-Severin o afacere de grup. Mizele sunt multe și uriașe. Tocmai de asta nu se mai ține cont de nimeni și de nimic. Flavius Nedelcea n-a dorit să comenteze situația în timp ce era încă în clocot, o va face zilele următoare. Gabriel Dinu, care n-a menajat-o deloc pe Viorica Dăncilă, nu s-a abținut nici acum. „A avut loc o acțiune politică de tip «Umbra lui Mocioalcă» pe «George Enescu»! Am asistat la două discursuri pline de coloratură și de context, unul luat din «Flautul fermecat», cel al domnului Luca Mălăiescu, iar celălalt din «Spărgătorul de nuci», cel al doamnei Luminița Jivan. Sigur că nu s-a ținut cont de absolut nimic, iar rezultatul era dinainte cunoscut.”, acuză viitorul fost consilier județean, după cum spune decizia CEx de astăzi. Consilier județean și de mâine încolo dacă într-adevăr deciziile s-au luat cu încălcarea gravă a Statutului PSD. Mai exact, nu CEx-ul ar putea lua astfel de măsuri radicale și nu în formula în care s-ar fi votat astăzi, printre cei care au ridicat mâna aflându-se și personaje, spun unele voci, total străine până acum partidului.

Situația lui Nedelcea e cu adevărat complicată. Dacă acesta refuză să demisioneze din funcția de vicepreședinte rămâne doar varianta sprijinului politic pentru acesta. Indiferent de situație, pentru ca Pârvulescu să-I poată lua locul, social-democrații au nevoie de complicitatea lui Marcel Vela, șeful PNL Caraș-Severin. Iar asta ar arunca toată scena politică județeană în aer. Jocurile politice sunt atât de imprevizibile încât orice este posibil. Ceea ce s-a întâmplat pe „George Enescu” astăzi a provocat valuri uriașe pe Bârzava, nemulțumiții fiind nu numai mulți, ci și cu mare greutate.

De partea cealaltă, președintele Luminița Jivan explică faptul că nu se întâmplă nimic altceva decât ceea ce a promis atunci când a preluat șefia PSD Caraș-Severin. „A fost votată retragerea sprijinului politic celor doi consilieri județeni pentru că au adus grave prejudicii imaginii partidului prin ieșirile lor aduse în spațiul public președintelui partidului și candidatului PSD la prezidențiale. Lui Flavius Nedelcea i s-a retras doar sprijinul pentru funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean, va rămâne consilier județean. Îmi doresc o reformare a PSD-ului, ăsta este motivul pentru care îi acordăm încredere lui Petru Pârvulescu. Cât despre cei doi primari, nu cred că mai are rost să comentăm, ceea ce au făcut dânșii la europarlamentare fiind clar pentru toată lumea.”, a precizat Luminița Jivan. Și astăzi, deși a fost scandal, putem considera că a fost o zi liniștită față de ceea ce urmează!