Ultimii primari ai Caransebeşului, rezultatul unor blaturi politice?! Marius Damian nu exclude scenariul devoalat de Victor Ponta!

Dacă pleci la drum cu PSD, ești și la bine și la rău, este de părere Marius Damian, fost primar în comuna Teregova 12 ani de zile, localitate pe care o consideră etalon pentru județul Caraș-Severin. Nu are cum să-și ia privirea de la comună din moment ce funcția de conducere a primăriei din localitate a fost preluată, prin votul alegătorilor, de soția sa.

Invitat în studioul Express de Banat, Marius Damian a recunoscut că, fără un partid puternic în spate, activitatea sa ar fi fost mai dificilă la Primăria Teregova.

„Sunt un vechi PSD-ist, am 20 și ceva de ani de când sunt în PSD. Am avut multe oferte de când eram primar, totuși, am fost primar 12 ani al celei mai mari comune din Banatul de Munte din Caraș și sunt mândru pentru votanții teregoveni, am ținut foarte mult la localitate, țin în continuare și voi ţine pentru că îmi doresc să fie o comună etalon pentru Caraș. Şi voi rămâne in continuare în PSD, niciodată nu s-a pus această problemă, pentru că eu consider că dacă pleci la drum, și la bine și la rău trebuie să fii alături. Până în 2004, când am luat Primăria Teregova, PSD-ul nu a fost niciodată la conducerea Primăriei, am avut rezultate destul de slăbuțe și nu știu dacă am reușit atât prin PSD în momentele acelea, e normal că trebuie să ai și un partid în spate și PSD este chiar cel mai mare partid din România și cel mai solid ca organizație”, spune Marius Damian.

Politicianul recunoaște însă că doar ajutat de oameni a mers înainte și prin muncă: „Întotdeauna m-am bazat și la Teregova pe oamenii simpli, prieteni adevărați, oamenii din pătura săracă a comunei, niciodată nu mi-a plăcut să stau la masă cu ăia bogați, în general omul simplu, omul de jos vine la vot și pune suflet lângă tine atunci când îl bagi în seamă și ești alături de el”.

Omul politic vorbește și despre decizia de a-și depune candidatura la Primăria Caransebeș, dar și despre afirmațiile președintelui Pro România, Victor Ponta, cu privire la faptul că până acum nu s-a dorit ca să se câștige Primăria Caransebeș.

„S-a făcut o așa-zisă înțelegere, dar, dacă m-aș lua după ce a zis domnul Victor Ponta, președintele Pro România, că s-a dorit ca la Caransebeș să se facă o înțelegere ca PSD să nu aibă un candidat care să câștige, doar știți bine afirmațiile…, eu am participat la foarte multe alegeri, de multe ori am fost jucat pe la spate, în sensul bun al cuvântului, dar pentru asta nu am cedat, am mers mai departe. Este o vorbă în popor, orice șut în fund e un pas înainte, eu am luat-o ca atare, m-am întărit și mai mult, prieteniile au devenit și mai puternice. Între timp, știți cum e, orice informație o primești, mai târziu și îți dai seama de adevărul adevărat, dar nu de asta NU am plecat în Pro România. Eu am considerat că sunt PSD-ist, cu atât mai mult și Teregova, la ora actuală, știți bine, primarul comunei este soția mea, care muncește și care stă poate 10-12 ore în permanenţă acolo, își dorește și are proiecte mari, frumoase și e normal ca atunci să mergi mai departe, suntem o echipă. Şi zona aceea, Valea Timișului… Sunt o persoană care din Caransebeș până în Herculane cunosc orice cătun, iar când s-a apelat la mine, am încercat mereu să răspund pozitiv”, a menționat Marius Damian.

La Caransebeş, după cum se ştie, ultimele 4 mandate de primari au revenit liberalilor Ion Marcel Vela şi Felix Borcean.