Ultimele retușuri la noua clinică ORL din Timișoara

noua clinica orl din timisoara
untitled design set 970x90 px

În scurt timp, noua clinică ORL din Timișoara va fi recepționată. Investiția este finanțată din fonduri europene.

Noua clinică ORL a Spitalului Municipal Timișoara se află în etapa de retușuri după șantier. Așadar, în scurt timp, Primăria Timișoara va începe recepția imobilului.

Clădirea cu parter și patru etaje, zece cabinete și două săli de tratament cu echipamente medicale de ultimă generație și sală pentru urgențe a fost construită de la zero cu fonduri de la bugetul local și fonduri europene pe Programul Operațional Regional. În urma votului de marți din Consiliul Local Timișoara, investiția va fi transferată pe noul program european.

Ambele clinici – și cea ORL și Balneo – sunt investiții strategice pentru sănătatea timișorenilor. Nu au fost șantiere ușoare. La ORL am avut o situație halucinantă, când membrii unui clan care are una din vilele de lângă noua clinică, ne-au blocat accesul în șantier și ne-au cerut 200.000 euro ca să lase constructorul să intre. Nu am cedat acestui șantaj și am mers în instanță unde am câștigat, și cu un executor judecătoresc am putut intra pe terenul primăriei. Acum cele două clinici sunt foarte aproape de finalizare și mă bucur că vom acoperi o parte din aceste investiții din fonduri europene”, a declarat primarul Dominic Fritz

publicitate ziar expresb 1000x100

Noua Clinică ORL de pe Bulevardul Revoluției va oferi o gamă largă de servicii medicale în sistem ambulatoriu, inclusiv consultații specializate, investigații audiologice și vestibulare, tratamente pentru afecțiuni ale urechii, nasului și gâtului.

O altă clinică a Spitalului Municipal Timișoara pentru care primăria a construit o clădire nouă este Clinica de Balneologie, unde este reabilitată și clădirea existentă. Investiția va fi transferată pe noul program european, în urma votului de astăzi al Consiliului Local. Clinica de Balneologie va avea un bazin mare cu apă termală, 4 băi galvanice, 14 săli cu tratamente diverse și 5 cabinete de consultații. În prezent, constructorul se concentrează în zona bazinului, unde sunt montate instalațiile necesare pentru punerea în funcțiune”, a informat Primăria Timișoara.

În urma votului pozitiv de marți din Consiliul Local Timișoara, ambele investiții vor fi finanțate prin Programul Operațional Sănătate (POS) 2021-2027 pentru lucrările efectuate în acest an. Este vorba de finanțări pentru echipamente și dotări în valoare de 5,6 milioane de lei, inclusiv TVA, pentru Clinica ORL și de 500.000 lei, inclusiv TVA, pentru Clinica de Balneologie.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/