Ultimele pregătiri pentru duminica votului în secțiile de votare din Timiș

În această după-amiază, personalul acreditat din cele peste 600 de secții de votare din Timiș pun la punct ultimele detalii cu privire la ziua în care se aleg autoritățile locale pentru următorii patru ani. După verificări, secțiile se vor sigila, urmând ca ele să fie deschise mâine dimineață la ora 6. Startul votului se dă la ora 7. 

Sub pază, președinții, locțiitorii și membrii secțiilor de votare verifică spațiul în care este amenajată circumscripția, cabinele de vot și urnele, numără buletinele de vot, iar la finalul verificărilor vor sigila secțiile în care se vor reîntoarce mâine dis de dimineață.

„Pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor. Specialiștii ISU Banat au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență”, transmite și IPJ Timiș.

780 de forțe de ordine, mobilizate să urmărească desfășurarea procesului electoral în Timiș

Astăzi și mâine, secțiile de votare vor fi sub paza polițiștilor IPJ Timiș, dar și a jandarmilor, a celor de la ISU și a polițiștilor de frontieră. Prin lege, toți aceștia trebuie să asigure măsurile de protecție, ordine și siguranță publică, atât la secții, pentru a preveni apariția unor incidente care pot perturba procesul de votare, cât și în locurile de depozitare a buletinelor de vot.

780 de efective sunt mobilizate la cele 601 secții de votare din Timiș: 477 de poliţişti, 203 jandarmi și 100 de reprezentanţi ISU. Mâine, 231 de poliţişti vor asigura ordinea pentru prevenirea oricăror fapte antisociale. Dacă vor fi raportate incidente, polițiștii de la secțiile de votare vor fi ajutați de patrulele de intervenţie care îşi vor desfăşura activitatea în zonă. 51 de polițiști vor face parte din echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști. 149 de pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, dar vor fi prezenți și la transportul buletinelor de vot, după încheierea procesului de votare.