Ultimatum pentru tăierea ierbii din parcurile timișorene. Prefectul amenință cu controale

jungla parcuri
untitled design set 970x90 px

Prefectul de Timiș cere Primăriei Timișoara să curețe de iarbă și buruieni parcurile din oraș în cel mult o lună, altminteri va demara controale care se vor lăsa cu amenzi. Mihai Ritivoiu critică situația dezastruoasă în care se regăsesc spațiile verzi din oraș. 

„Parcurile din Timișoara sunt sub orice critică. Am să dau termen o lună Primăriei Timișoara pentru a aduce parcurile la un nivel decent, de a tăia iarba și de a cosmetiza ce e de cosmetizat și peste o lună, după 6 iunie, vom începe frumos un control că se pare că e unul din cauzele în care dacă facem controale putem avea niște efecte. Situația e cu atât mai gravă cu cât discutăm și de ambrozie – și există ambrozie și pe terenurile municipalității -, discutăm de căpușe care se regăsesc în această vegetație luxuriantă și vin și țânțarii.”, a declarat prefectul Mihai Rivitoiu.

CITEȘTE ȘI: Amenzi uriașe pentru timișorenii care nu-și curăță terenurile pentru a preveni apariția ambroziei

untitled design set 970x90 px

Reprezentanții municipalității au dat, recent, asigurări, că vor începe curățenia în parcurile și pe spațiile verzi din oraș în aceste zile, urmând ca de la mijlocul lunii mai, muncitorii societății Horticultura să planteze flori perene, graminee și arbuști în oraș. Acum, jardinierele sunt goale. Potrivit Primăriei Timișoara, suprafața pe care urmează să fie plantate florile este, în total, de aproximativ 52.000 mp.