Amenzi uriașe pentru timișorenii care nu-și curăță terenurile pentru a preveni apariția ambroziei

ambrozie4

Poliția Locală Timișoara îi atenționează pe cetățeni că au obligația de a-și curăța terenurile pentru a preveni apariția ambroziei. În caz contrar, riscă amenzi care pot ajunge și la 20.000 lei.

Polițiștii locali sunt cu ochii pe timișorenii care nu au grijă de terenurile lor. Reprezentanții instituției le atrag atenția cetățenilor că trebuie să-și întrețină proprietățile. Asta mai ales în condițiile în care, odată cu încălzirea vremii, pe terenurile neîntreținute crește și ambrozia, plantă care provoacă alergii grave.

Deși efectele acestei plante apar după luna iunie, Poliția Locală Timișoara dorește să informeze proprietarii de terenuri că, alături de administratorii drumurilor publice, căilor ferate, cursurilor de apă, lacurilor, sistemelor de irigații și ai bazinelor piscicole, au obligația să desfășoare lucrări de prevenire, combatere și distrugere a buruienii ambrozia, denumita științific Ambrosia artemisiifolia, pentru evitarea instalării și răspândirii vegetației din această categorie pe terenurile intravilane sau extravilane. Măsurile de distrugere a acesteia trebuie să fie luate în perioada cuprinsă între răsărirea acestei plante și apariția primelor inflorescente, respectiv cel târziu până la data de 30 iunie a fiecărui an, prin lucrări de cosire, smulgere, erbicidare sau alte metode specifice”, a informat Poliția Locală Timișoara.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

Potrivit reprezentanților instituției, proprietarii care nu au grijă de terenuri riscă amenzi cuprinse între 1.000 lei și 5.000 lei, în cazul persoanelor fizice, și între 10.000 și 20.000 lei, în cazul celor juridice. Anul trecut, 17 proprietari de terenuri, atât persoane fizice cât și juridice, au fost sancționați cu amenzi de până la 10.000 de lei pentru că nu au luat măsuri de stârpire a ambroziei.

ambrozie3

ambrozie2

ambrozie1

banner 970 x 250