Ultimatum în biroul ministrului pentru afacerile murdare din paradis. Fără buldozere pe râul Nera!

po 1000x100px (3)
whatsapp image 2022 10 03 at 13.25.51 (2)
explo 1000x200

Mobilizarea de excepție a localnicilor, care se opun construirii de microhidrocentrale pe râul Nera, merge până la nivel central. După ce au hotărât la dezbatere că problema trebuie să ajungă în atenția ministrului Mediului, oamenii s-au și deplasat la București.

Pentru a salva Râul Nera, pe care localnicii îl consideră sacru pentru comunitate, un grup consistent s-a deplasat la București pentru a le explica și oficialilor de la centru faptul că o potențială investiție ar dăuna nu doar florei și faunei, ci ar fi și în defavoarea oamenilor. Cărășenii i-au prezentat secretarului de stat Iulian Jugan lista cu cele 300 de semnături adunate de la locuitori și de la iubitorii de mediu, dar au prezentat și petiția online, care s-a bucurat de o mediatizare extraordinară în rândul utilizatorilor de Facebook. „Spunem NU distrugerii râului Nera!” a strâns aproape 45.000 de semnături, întrucât iubitorii de natură sunt conștienți de faptul că o astfel de investiție ar avea consecințe grave asupra mediului. Numărul nu este deloc de neglijat, ceea ce demonstrează faptul că autoritățile nu își mai pot face de cap. Teoretic!

CITEȘTE ȘI: REVOLTĂ. Microhidrocentrale oriunde, în Alpi, dar nu pe Nera! (VIDEO)

Nera sau Nierganiul, cum îi mai spun localnicii, este un râu sacru, dar, cu toate acestea, este pe punctul de a fi devastat pe o distanță de aproximativ 11 kilometri, în zona dinspre izvoare, în Munții Semenic. Nici măcar procedura de infringement pornită de Comisia Europeană nu poate stăvili vânătoarea de profituri generate de așa-zisele certificate verzi. Propaganda prezintă MHC-urile ca surse de energie curată, deși ele distrug ireversibil cele mai valoroase refugii ale naturii și au o amprentă de carbon considerabilă.

 Ce eroare gravă a făcut APM?

expresb 1000x100

La polul opus, pe plan local, în timp ce ministrul va analiza situația din Caraș-Severin, Agenția pentru Protecția Mediului a uitat să transmită informarea privind investiția către administrația Parcului Național Semenic Cheile-Carașului. Prin urmare, oficialii de la parc au cerut clarificări din proprie inițiativă, mai ales că intenția de construire a MCH-urilor a unit zeci de mii de români. Cum tăierile ilegale au atras deja antipatii din partea publicului, cei care administrează parcurile naționale nu își mai prea permit erori.

VEZI ȘI: Lacul Dracului, cel mai frumos din Caraș, distrus de lăcomie. Scandalul se mută pe masa ministrului Mediului!

Una peste alta, în adresa transmisă de la APM, pe care Express de Banat v-o prezintă în totalitate, directorul instituției explică faptul că nu este interzisă construirea de microhidrocentrale, dar că dezbaterile și opiniile oamenilor trebuie ascultate. În concluzie, agităm apele, dar facem așa cum știm noi! Cam asta ar fi sinteza adresei transmise de Agenția pentru Protecția Mediului.

Citește AICI răspunsul SCANDALOS al APM!

1000 x 200 gif
upt 1000x100