Primăria Mehadia a găsit soluția tehnică pentru a duce la bun sfârșit un proiect demarat cu mai mult timp în urmă, dar care s-a împotmolit pe parcurs, lăsându-i astfel fără speranță pe cei aproape 700 de localnici din satul Valea Bolvașnița.
O investiție derulată cu fonduri europene în localitatea Valea Bolvașnița, comuna Mehadia, avea toate șansele să rămâne nefinalizată, iar autoritățile locale nevoite să returneze banii alocați prin proiect. Din fericire, în ultimul moment, conducerea Primăriei Mehadia a găsit soluția salvatoare pentru continuarea proiectului.
„Lucrăm la un proiect mai vechi, și anume, la alimentarea cu apă în localitatea Valea Bolvașnița, care a fost demarat de vechea administrație locală și sistat aproape trei ani de zile. Vorbim despre un proiect integrat, derulat prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), mai exact, pe fosta Măsura 322, și care prevedea, inițial, furnizarea apei prin foraj. La momentul la care s-au realizat săpăturile, s-a constatat că nu există strop de apă în pământ. Așa că am fost nevoit să găsesc soluții, iar în urma discuțiilor avute cu proiectantul și constructorul, am convenit să facem captarea apei de la suprafață.”, ne-a declarat Grigore Bardac.
Primarul comunei Mehadia mai spune că, spre norocul său, a găsit înțelegere la toți factorii implicați în derularea proiectului, reușind astfel să reia la timp lucrările, pentru a se încadra în termenul final dat de finanțator.
„Suntem în grafic, sper ca la începutul lunii decembrie să facem și recepția finală la alimentarea cu apă. Se lucrează în ritm alert, cu muncitori, cu utilaje, se asamblează camera tehnică, bazinul de captare, care are o capacitate de 200 mc, se va monta și stația de filtrare, tratare și clorinare, hala care o deservește, se fac toate lucrările prevăzute prin proiect. Mă bucur că intrăm în linie dreaptă cu acest proiect, pe care dacă nu-l terminăm acum riscam să pierdem finanțarea și să returnăm toți banii alocați de AFIR. Și, doamne ajută, că am reușit să mobilizăm toți factorii implicați, mă refer aici la constructor, proiectant, diriginte de șantier, astfel încât să ne încadrăm în ultimul termen dat de AFIR, și anume, începutul lunii decembrie pentru recepția finală.”, a precizat primarul Grigore Bardac.
Industria de cybersecurity a trecut de mult de granița unui simplu „lux” tehnologic, a devenit o necesitate absolută într-o lume interconectată, în care riscurile și atacurile cibernetice se multiplică...
Fără o viziune morală și fără valori democrația moare, iar dezvoltarea unui județ este practic imposibilă. Mediul de faceri din Timiș, a făcut ca imposibilul să devină posibil. Într-o...
CYBER FORUM 2024 – Timișoara devine capitala securității cibernetice, pe 14-15 noiembrie, 2024
Braconaj, uz ilegal de armă și distrugere de probe, anchetă în Timiș
UVT își dezvoltă infrastructura de cazare și sport cu bani din PNRR
Tel./Fax: 0355.429.481
WhatsApp: 0723.101.061
contact@expressdebanat.ro
publicitate@expressdebanat.ro
Reșița, Str. Făgărașului Nr. 10
Toate drepturile rezervate. © 2024 Express de Banat. ISSN 2248 – 1281