UCMR cere ajutor la Guvern

Senatorul Ilie Sîrbu şi primarul Reşiţei, Mihai Stepanescu, au avut o întâlnire cu conducerea UCMR în cadrul căreia au discutat despre soarta uzinei în care mai muncesc astăzi doar 2.200 de angajaţi.

 

Profitând de vizita senatorului Ilie Sîrbu la Reşiţa, edilul-şef a programat o întâlnire cu dirctorul uzinei reşiţene. Am considerat oportună întâlnirea mea şi a domnului Sîrbu cu conducerea UCMR-ului, pentru că e nevoie de sprijin guvernamental”, a spus Mihai Stepanescu. Ilie Sîrbu le promite reşiţenilor că va discuta cu premierul Victor Ponta şi că se vor căuta soluţii pentru salvarea uzinei şi a mai mult de 2.000 de familii care îşi câştigă pâinea la uzină. “Conducerea UCMR-ului, care e în insolvenţă acum, o să ne prezeinte un material pe care să-l dau primului-ministru. O echipă de specialişti îl va analiza şi vom vedea cum putem să ajutăm Reşiţa”, a declarat Sîrbu.

Potrivit senatorului, conducerea UCMR şi-a manifestat dorinţa ca datoriile istorice, care se ridică undeva la 400 de miliarde de lei vechi, să fie reeşalonate sau chiar şterse. “Au şi ei facturi neîncasate, a avut probleme de management. Datoriile istorice produc alte datorii. Totodată, conducerea UCMR a cerut o legătură mult mai strânsă cu Hidroelectrica. Legat de datorii, mai poate fi şi o formulă de compensare a acestora”, a mai spus Sîrbu.