UPDATE Cine a lăsat Băile Herculane în beznă?

Staţiunea de pe Valea Cernei a fost debranşată de la reţeaua de energie electrică. Primarul Nicuşor Vasilescu dă vina pe Sorin Frunzăverde şi pe jocurile politice care se fac în pragul alegerilor locale. Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean neagă însă faptul că ar avea vreun amestec.

 UPDATE, ora 20.00

Problema iluminatului stradal s-a rezolvat, astfel că, din această seară, staţiunea nu va mai sta în beznă. “Datorită intervenţiilor făcute la conducerea ANAF de la Bucureşti, din această seară vom fi legaţi din nou la reţeaua electrică. Acum mă întorc de la Bucureşti. Am vorbit cu conducerea ANAF, care a înţeles situaţia”,  a declarat primarul Nicuşor Vasilescu.

Miercuri dimineaţă, Enel a debranşat Băile Herculane de la reţeaua electrică din cauza anumitor facturi neplătite de către administraţia locală. Nicuşor Vasilescu spune că staţiunea a fost lăsată în beznă din cauza jocurilor politice şi l-a acuzat în termeni duri pe Sorin Frunzăverde, cel pe care îl bănuieşte că îi pune piedici în campania electorală. “La Herculane vedem efectul politicii aplicate în ultimii ani de Sorin Frunzăverde, mai mult, pot spune chiar în ultimii douăzeci de ani. Cei care nu răspund ordinelor date de Sorin Frunzăverde ajung în această situaţie. Practic, din decembrie anul trecut suntem executaţi sistematic. Din toate aceaste acţiuni şi comenzi politice se speră că mi se va crea un dezavantaj la următoarele alegeri. Candidatul USL la Primăria Băile Herculane este fericit, crede că astfel va avea şanse mai mari la alegerile din 10 iunie. Nu mi se face rău mie, au de suferit cetăţenii din Băile Herculane şi cei peste 1.500 de turişti care ne vizitează staţiunea în aceste zile”, a declarat primarul Vasilescu.

E implicat şi Armaş!

Edilul-şef din Herculane este convins că nici Iosif Armaş nu este străin de problema debranşării staţiunii de la reţeaua electrică. “Este implicat în această acţiune inclusiv Iosif Armaş, cel care a distrus staţiunea Băile Herculane, cel care nu a fost executat de către Finanţe decât în urma unor presiuni exercitate de mine şi a reacţiilor din mass-media. El a beneficiat de înţelegere, a fost păsuit ani de zile. Astăzi, în 2012, avem parte de o administraţie care se aplică în stil mafiot. De ieri, de la 9 dimineaţă, a fost întreruptă energia electrică. Am tot încercat să facem plăţi către Enel, dar ne-au fost refuzate tocmai pentru a se ajunge în această situaţie. Dacă Finanţele ar fi lucrat într-un mod corect nu s-ar fi ajuns aici. Ne-au fost blocaţi inclusiv banii pentru proiecte europene”, a mai afirmat Vasilescu.

A căutat soluţii!

Sorin Frunzăverde a negat pentru Express de Banat că ar fi generat problemele de la Herculane, ba dimpotrivă, susţine că a încercat să găsească soluţii. “Nu am niciun fel de amestec. M-a sunat şi pe mine primarul de la Herculane. Am dat telefon la Enel şi la Finanţe să văd dacă există vreo modalitate pentru repunerea în funcţiune a iluminatului stradal. Am sunat să găsesc o soluţie legală, chiar dacă nu am niciun fel de atribuţii. E clar că staţiunea Băile Herculane nu poate rămâne fără energie electrică, motiv pentru care am şi făcut acest demers”, a declarat Frunzăverde.

Enel a refuzat să comenteze acuzaţiile lansate de primarul Vasilescu. “Dorim să precizăm că, în conformitate cu contractul cadru de furnizare a energiei electrice, în cazul în care un client întârzie efectuarea plăţilor aferente consumului de energie, acesta este preavizat pentru deconectare. Dacă nici în urma preavizării plăţile nu sunt efectuate, alimentarea cu energie electrică este întreruptă până la îndeplinirea tuturor obligaţiilor de plată”, a precizat Bogdan Micu, reprezentatul Enel.