Ucigaşul afaceristului arădean Abel Apostol, pregătit să fugă din ţară şi să-şi schimbe identitatea!

Asta susţine fiul patronului complexului „Riviera” din Arad, care e convins că Adrian Buleu i-a ucis tatăl şi, mai mult decât atât, susţine că are informaţii despre planul inculpatului de a se sustrage executării eventualei pedepse.

La Tribunalul Caraş-Severin s-a consumat ieri unul din ultimele termene în procesul în care Adrian Buleu este acuzat că l-ar fi ucis pe asociatul său, Abel Apostol, după care ar fi ascuns cadavrul într-un loc încă neidentificat. Instanţa ar fi rămâs în pronunţare dacă unul din avocaţii familiei Apostol nu ar fi cerut schimbarea încadrării juridice a faptelor pentru care este judecat Buleu, din omor, în omor calificat, în sensul că inculpatul ar fi premeditat crima urmărind astfel un interes material. Apărătorii lui Adrian Buleu au solicitat un nou termen pentru a-şi pregăti apărarea, în sensul respingerii acestei solicitări, lucru cu care preşedintele de şedinţă a fost de acord. Avocaţii angajaţi de Adrian Buleu au avut şi ei un set de cinci solicitări, printre care aceea ca judecătorul să facă o cercetare la faţa locului, însă toate au fost respinse ca neconcludente şi inutile. În plus, s-a solicitat schimbarea arestului preventiv cu o măsură preventivă mai puţin severă, cum ar fi controlul judiciar sau arestul la domiciliu, cerere de asemenea respinsă de către instanţă. Pe acest aspect urmează să se pronunţe însă şi magistraţii Curţii de Apel Timişoara, deoacere Adrian Buleu a contestat prin apărătorii săi decizia Tribunalului Caraş-Severin.

Vinovat, fără niciun dubiu!

La acest termen de judecată, procurorul de caz a dat citire actului de sesizare a instanţei şi a cerut condamnarea lui Adrian Buleu pentru omor şi distrugere. Totodată, a solicitat şi admiterea pretenţiilor părţilor civile. „În opinia mea, s-a demonstrat fără niciun fel de dubiu că inculpatul se face vinovat de comiterea acestor fapte”, a precizat reprezentantul Ministerului Public.

Albert Apostol, fiul celui dispărut fără urmă, a ţinut să răspundă acuzaţiilor făcute de Alina Buleu, soţia inculpatului, şi, în plus, a făcut unele dezvăluiri despre planul pe care l-ar avea pregătit Adrian Buleu. „Spunea că după dispariţia tatălui meu eu am continuat activitatea la firmă şi că am organizat petreceri şi că din cauza asta firma are datorii. Amândoi, eu şi cu ea, am administrat firma. Şi ea a organizat aceste petreceri, care oricum se organizau şi înainte să dispară tatăl meu. Nu erau petreceri private, erau publice, firma şi-a continuat activitatea. Odată spune că Abel trăieşte şi că noi ştim unde e, că ea suferă mai mult decât noi, iar apoi spune că nu se doreşte să se găsească adevăratul făptuitor. Se contrazice”, a declarat tânărul pentru expressdebanat.ro.

Ar vrea pedeapsa cu moartea!

Albert Apostol merge mai departe şi spune că Alina Buleu nu are nicio credibilitate: „Toată lumea din Arad o cunoaşte, a fost prostituată la hotel când avea 20  de ani. La toate magazinele mari are interdicţie pentru că au prins-o că fura. Toate astea se pot dovedi”. Fiul lui Abel Apostol este convins că avocaţii lui Adrian Buleu nu încearcă altceva decât să întârzie prin tot felul de tertipuri pronunţarea sentinţei, astfel încât, să poată invoca, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul aproape similar al poliţistului Cristian Cioacă, perioada nejustificat de mare petrecută de inculpat în arest. Pe acest motiv s-ar putea obţine la un moment dat punerea în libertate a inculpatului, crede Apostol jr., caz în care Adrian Buleu ar dispărea şi el fără urmă după un scenariu deja stabilit. „Avem încredere în justiţie sută la sută. Scopul lor e de a tergiversa procesul şi de a-l pune în libertate. Noi credem şi avem surse neoficiale care spun că ar vrea să fugă în Belgia. Arestul la domiciliu ştim foarte bine că în România, practic, nu există. Vrea să fugă în Belgia, am înţeles că are şi un chirurg plastician. Am înţeles că familia a vorbit cu cineva în Belgia. Am aflat din surse neoficiale. Exact ca şi în cazul Elodia procedează. Apoi vor spune că a stat prea mult în arest preventiv. Dacă ar fi după noi, ne-am dori pedeapsa cu moartea, dar nici pe viaţă nu credem că va primi”, a mai afirmat Albert Apostol.

 

CITEŞTE ŞI: Dispariţia afaceristului arădean de la „Riviera” este o înscenare! Nu e nicio asemănare între cazurile Cristian Cioacă şi Adrian Buleu!