UBB se dezice de Cristian Rudolf! Lectorul reșițean a fost concediat!

rudolf cristian

Universitatea „Babeş-Bolyai” a decis excluderea lectorului Cristian Rudolf din comunitatea academică a Centrului UBB Reşiţa.

Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca l-a concediat astăzi pe lectorul Cristian Rudolf, lector la Centrul Universitar UBB Reşiţa. I-a fost desfăcut contractul de muncă, fiind exclus astfel din comunitatea academică a UBB „în contextul abaterilor de la etică, integritate şi bune practici academice pentru care este anchetat, aspecte care sunt incompatibile cu valorile UBB şi cu buna derulare a activităţilor academice la UBB.”, spun reprezentanții universității.

Lectorul Cristian Rudolf a fost iniţial suspendat prin decizia rectorului UBB din toate activităţile academice desfăşurate în cadrul universităţii, pentru a proteja comunitatea UBB şi mai ales studenţii, începând încă cu data de 22 februarie, imediat ce s-au formulat primele acuzaţii.

Analizele interne continuă, în beneficiul studenţilor şi al comunităţii academice.

1000x100 casa brutarului

„În acest context, conducerea UBB transmite ferm că susţine dezvoltarea şi creşterea comunităţii noastre academice, dar, în condiţiile în care cultura organizaţională seculară a UBB este una a performanţei academice în condiţii de etică şi integritate, aceasta trebuie să devină un angajament personal pentru fiecare membru al comunităţii UBB, mai vechi sau mai nou, iar cine nu se încadrează, nu o respectă şi nu o susţine va trebui să părăsească imediat comunitatea UBB.”, se mai arată în informarea transmisă de UBB Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI: Arest prelungit de Tribunalul Caraș-Severin pentru Cristian Rudolf