TVA redus pentru lemne, peleți și brichete de lemn

silviu hurduzeu
banner publicitar

TVA-ul pentru combustibilii din lemn va scădea cu 5%, fiind una dintre măsurile care au ca scop sprijinirea populației cu venituri reduse, spune deputatul Silviu Hurduzeu.

O nouă probă în sensul protejării populației cu venituri mici este scăderea cu 5% a TVA-ului la lemne, peleți și brichete de lemn, o măsură care a intrat recent în vigoare. „Este foarte important ca oamenii să-și poată face aprovizionarea pentru iarnă la prețuri cât mai accesibile.”, spune deputatul cărășean Silviu Hurduzeu.

Alte câteva lucruri certe în privința planului de reducere a deficitului bugetar sunt:

  • Cota de TVA de 19% rămâne neschimbată. Nu crește peste acest nivel la niciun produs și la niciun serviciu.
  • Alimentele de bază, de strictă necesitate vor continua să aibă o cotă redusă de TVA. „Așa este firesc pentru că e vital că oamenii cu venituri mici, cei vulnerabili, să aibă acces la hrană și să fie protejați. În schimb, NU este normal ca servicii de lux, precum plimbarea cu iahtul, de exemplu, să beneficieze de TVA redus. Este o anomalie care trebuie să înceteze!”, consideră Hurduzeu.
  • În cazul firmelor care-și scot profitul din țară se vor supraimpozita sumele de transfer.
  • Se vor impozita suplimentar supra-profiturile, beneficiile excesive, atât la nivelul companiilor, cât și al persoanelor.
  • Salariul minim va crește.