Turul României 2021: Programul unor mijloace de transport în comun din Timișoara va fi modificat

Ediția cu numărul 54 a Turului României, care aliniază la start 16 echipe din zece țări, continuă în 31 august cu o cursă-prolog, cu start de la Universitatea de Vest, între orele 18.00 – 20.30. Programul unor mijloace de transport în comun va fi modificat.

Potrivit reprezentanților STPT, între orele 16:00 – 22:00, pe bulevardul I.C. Brătianu, strada 20 Decembrie și bulevardul Vasile Pârvan, traseele anumitor mijloace de transport se vor modifica după cum urmează:

Expres 3, pe sensul Gara de Nord – Apicultorilor, va avea același traseu până la Catedrala Mitropolitană/Pod Mitropolit Andrei Șaguna, după care va avea traseul modificat, urmând a circula pe bulevardul Mihai Viteazulbulevardul Victor Babeș strada Cluj și va reveni pe traseul normal până la stația Apicultorilor. Pe sensul ApicultorilorGara de Nord va avea traseul normal până la Aleea F.C. Ripensia, apoi va intra pe traseul modificat, urmând a circula pe bulevardul Eroilor de la Tisa – bulevardul Victor Babeșbulevardul Mihai Viteazul – Splaiul Tudor Vladimirescu după care va reveni pe traseul normal, până la Gara de Nord.

leader board 728 x 90 px

Expres 8, între Prințul Turcesc și Piața Bălcescu, va avea următorul traseu, turretur: strada Baba Dochiastrada Iepureluistrada Ștefan cel Mare – bulevardul Eroilor de la Tisa – bulevardul Victor Babeșbulevardul Mihai ViteazulPiața Bălcescu.

Linia 16, pe tronsonul Complexul Studențescstrada Traian Grozăvescu (Poșta Mare), va urma același traseu ca linia de troleibuz 15.

Expres 7 nu va mai întoarce la stația T.Grozăvescu, ci va avea capăt de linie la stația Catedrala Mitropolitană (stația autobuzelor 33 și 33 barat).

Traseul de desfășurare a Prologului este următorul: bulevardul Vasile Pârvan – Pasajul Michelangelo – bulevardul. Vasile Pârvan – podul Mihai Viteazul – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul. I. C. Brătianu – strada 20 Decembrie 1989 – bulevardul Constantin Diaconovici Loga – bulevardul Regele Ferdinand I – podul Mihai Viteazul – bulevardul Vasile Pârvan – strada Traian Lalescu.

turul romaniei 2

În 1 septembrie are loc startul festiv al primei etape (Timișoara-Deva). Echipele vor fi prezente la Stadionul Dan Păltinișanu de la ora 10.50 pentru semnături.

Cicliștii amatori sunt așteptați și la celelalte competiții conexe organizate la Turul României: Cursele de copii de la Deva și București și competiția King of the Mountain de la Păltiniș.

„Organizatorul competiției, Federația Română de Ciclism, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și al Auchan Retail România, sunt bucuroși să ofere iubitorilor ciclismului un eveniment la standardele Uniunii Cicliste Internaționale și așteaptă pe traseul Turului, în punctele de start și de finiș, cât mai mulți suporteri care să-i încurajeze pe cicliști, cu respectarea măsurilor de securitate sanitare specifice acestei perioade”, transmit organizatorii evenimentului.

turul romaniei 2