Turiștii veniți în Timișoara, puși să plătească pentru parcare!

Parcările vor avea același tarif pentru toți cetățenii de pe glob, cel puțin la Timișoara. Consilierii locali din orașul de pe Bega au votat noul regulament de parcare cu un amendament prin care se elimină gratuitatea pentru cetățenii străini. Propunerea a venit din partea lui Adrian Orza.

Argumentul consilierului independent a fost că acum că parcările se pot plăti cu cardul bancar, turiștii nu ar mai trebui să beneficieze de gratuitate. „Știm că de fapt am făcut gratuitate pentru că tehnic nu aveam cum să-i facem să plătească. E un articol în lege care spune că au gratuit. Eu vreau să fie anulat acel articol, pentru că noi dacă mergem în altă parte prin Europa, prin lume, nu suntem scutiți. Am întrebat la ședința trecută, iar după ce s-a terminat ședința mi-a spus domnul Ursu că este un articol care spune că străinii au gratuit. Degeaba se poate din punct de vedere tehnic plăti, dacă există articolul acela. Din punctul meu de vedere, articolul acela e caduc. Dacă pot plăti parcarea, să plătească. De ce să facem diferențe între cetățenii români și cetățenii străini? Cei care vin în Timișoara nu vor fi atrași în Timișoara că au gratuitate la parcare. Asta e clar”, a precizat Orza.

Nicolae Robu nu a fost neapărat un „fan” al ideii. „Nu știu dacă este oportun, înainte de a avea mai mulți turiști ca oricând, să nu dăm un semnal de ospitalitate, care e rarisim. Nu l-am întâlnit niciunde. Sigur că toți ne pun la plată, e adevărat. Dacă vrem să punem pe toată lumea la plată, este posibil”, a precizat Robu.

Liderul consilierilor PSD, Dan Idolu, a spus și el că toți trebuie să plătească. „Încercați la Viena, cu numere de Austria, nu de România, să nu plătiți parcarea mai mult de o oră! Haideți să fim serioși, acolo cu adevărat sunt turiști. Dacă nici Viena nu e o destinație turistică… Eu subscriu la opinia colegului Orza. Trebuie să fim egali. Infrastructura e egală pentru toți cetățenii europeni”, a precizat Idolu.

Noul regulament a trecut cu amendamentul propus de Orza, care a întrunit sufragiile a 24 de aleși locali.