Turiștii spun STOP furturilor din autoturisme!

La sfârșitul acestei luni, oamenii legii din staţiunea Băile Herculane, o zonă a judeţului Caraş-Severin cu aflux mare de turişti mai ales pe perioada verii, au organizat şi desfăşurat o activitate interactivă pentru prevenirea furturilor din autoturisme.

Ideea a luat naștere în cadrul campaniei de prevenire a infracţiunilor contra patrimoniului „Infractorii te pot cunoaşte mai bine decât crezi!”. Pentru desfăşurarea activităţior de prevenire a fost constituită o echipă mixtă, formată din lucrători ai Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, un poliţist de proximitate de la Poliţia Staţiunii Băile Herculane şi un reprezentant al societăţii de asigurări partenere în cadrul campaniei.

actiuni politie actiuni politie

Publicul țintă al activităților a fost constituit în priml rând din turiştii veniţi în staţiune cu autoturismele personale.
Polițiștii s-au plimbat prin parcări, parcuri, campinguri, dar și în unitățile de cazare din stațiune, unde au transmis recomandări preventive turiștilor. În urma acțiunilor demarate de oamenii legii, aproape 128 de persoane au fost informate cu privire la cauzele principale care favorizează săvârşirea furturilor auto, pe primul loc fiind neglijenţa, sub diverse forme, manifestată de proprietari. De asemenea, turiștii au fost informați şi cu privire la măsurile de protecţie, care, odată însuşite de proprietari, au menirea de a descuraja activitatea infracţională.

actiuni politie actiuni politie

Turiştii au apreciat activitatea de prevenire ca fiind una benefică, asigurându-i, totodată, pe poliţişti că vor ţine cont de recomandările primite, în special cele referitoare la evitarea lăsării unor obiecte, a banilor sau a documentelor la vedere, în interiorul maşinii.