Turiștii se vor bucura de baraje pline

 

O dată cu demararea lucrărilor de retehnologizare a hidrocentralelor din jurul Reșiței, Grupul CEZ din România a oprit producția acestora, astfel apele în barajele Secu, Văliug, Trei Ape și Gozna își vor păstra nivelul natural.

Bucurie mare pentru turiștii iubitori de apele reci de munte ale celor patru lacuri din jurul orașului de pe Bârzava. CEZ anunță că o dată început procesul de retehnologizare a hidrocentralelor de pe aceste baraje, nu mai este voie să se dea drumul la apă.

Lucrările au fost început în data de șase iulie, în urmă cu trei zile, iar până în cea de-a doua jumătate a anului viitor, data de finalizare a proiectului, nu se vor mai folosi hidrocentralele de pe  lacurile artificiale din jurul Reșiței. Astfel turiștii din zonă vor beneficia în acest sezon de apă suficientă în baraje, fără să fie nevoiți, ca în anii precedenți, să facă alpinism pentru a ajunge la pontoane.

Retehnologizarea hidrocentralelor constă de fapt în construirea de noi baraje și canale și înlocuirea tuturor turbinelor, generatoarelor, stațiilor de transformare, etc. Toate aceste echipamente existente vor fi înlocuite cu echipamente noi, de ultimă generație.