La schi în miez de primăvară

Muntele Semenic este luat cu asalt de turiști și în acest weekend, ca să schieze. Partea bună a lucrurilor este că versantul din Caraș-Severin este cel pe care zăpada rezistă cea mai mare perioadă a anului. Astfel că, cei care nu s-au săturat de practicarea sporturilor de iarnă, o pot face liniștiți, la 1460 de metri altitudine.

Operatorii de turism de pe Muntele Semenic sunt fericiți că boomul turistic din iarnă se prelungește și la începutul primăverii. „Sperăm ca zăpada să dureze cât mai mult. Au fost ani în care și la mijlocul lui aprilie s-a putut schia pe munte”, a spus Silvester Orgonaș, administratorul unei pensiuni de pe Semenic. În ce privește locurile de cazare, acestea sunt ocupate, la fel ca în luna decembrie. „La numărul de turiști, nu se simte diferență față de cele mai grele luni de iarnă. Este semn bun, pentru că iubitorii sporturilor de iarnă încă vor să mai schize”, spune administratorul pensiunii. Deși în această dimineață ceața este pregnantă la altitudine, turiștii speră ca vremea să se îndrepte, astfel încât să mai poată schia înainte să se reîntoarcă în oraș.

Pe pârtia de la Văliug, în schimb, care este la o altitudine mult mai joasă, deja condițiile de schi s-au înrăutățit, astfel că niciun turist nu și-a făcut apariția în această dimineață.