Turiștii din Poiana Mărului ar putea scăpa de praf! Cu 6 milioane de lei!

timisoara capitala 2023

Primarul comunei Zăvoi, Doru Cîrdei, a întocmit o listă întreagă de priorități și proiecte pentru anul în curs, infrastructura și dezvoltarea turismului în zona Poiana Mărului fiind principalele sale ținte.

Am depus la Ministerul Dezvoltării două cereri de finanțare pentru canalizare și stație de epurare, în Zăvoi, 23 August și Valea Bistrei, în primă fază, cu o valoare de 6,9 milioane de lei. A doua cerere de finanțare e depusă pentru modernizarea străzilor din zona Poiana Mărului. Fiind o zonă turistică, s-a investit mult de către privați, sunt multe pensiuni construite pe fonduri europene. Vin turiști în zonă, numai că oamenii vin să se recreeze, iar străzile sunt pietruite și e foarte mult praf. E un proiect de 6 milioane de lei”, a dezvăluit edilul-șef.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Dacă pentru cele două proiecte se așteaptă finanțare guvernamentală, pentru o altă serie de investițiile se va apela la resursele proprii. Se are în vedere în primul rând asfaltarea trotuarului de la intrarea în comună până sus, la biserică. E vorba despre o zonă circulată intens, inclusiv de către copiii care merg la școală, iar în momentul de față, mai ales pe vreme ploioasă, nu e chiar o plăcere să parcurgi acest drum. „E un proiect pe care îl vom finanța de la bugetul local, pentru că nu ne permitem să așteptăm după alte surse de finanțare. Am mai avea căminul de la Măgura, am vrea să-l modernizăm anul acesta. O lucrare foarte importantă ar fi alimentarea cu apă a comunei. Ea există, e făcută pe fonduri SAPARD în 2004-2008, dar e într-o stare de degradare de care m-am speriat. Am prevăzut în buget bani pentru reabilitarea filtrelor, pentru captare, deoarece apa e murdară. Am înființat serviciul de apă în cadrul Primăriei, deoarece Consiliul Local nu a fost de acord să-l predea către Aquacaraș”, a declarat primarul Cîrdei.

Tot la capitolul peisagistică mai trebuie spus că, la intrarea în comună se vor reabilita rigolele și vor fi plantați pomi ornamentali pe marginea trotuarelor ce vor fi asfaltate anul acesta.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/