Lovitură pentru Vela! Nelu Popa, noul președinte PNL Caraș-Severin!

untitled design set 970x90 px

Alegerile interne din PNL la nivel de organizații locale cărășene, precum și cele pentru șefia filialei județene își cunosc în mare măsură rezultatele! Pentru Nelu Popa e doar o chestiune de timp până va deveni președintele liberalilor din Caraș-Severin!

Organizațiile locale PNL din Caraș-Severin au început să-și desemneze echipele de conducere, pentru ca, la finele lunii, să fie aleasă și conducerea filialei județene. Cel puțin deocamdată n-au apărut mari surprize, dar toată lumea așteaptă cu maxim interes alegerile la nivel de județ, din 29 aprilie, unde Nelu Popa a anunțat că va candida împotriva actualului președinte, Marcel Vela. Lucrurile par să fie însă destul de clare, cel mai târziu în 17 iunie Popa urmând să preia șefia PNL Caraș-Severin.

Deocamdată și-au ales liderii liberalii din Caransebeș, Anina, Bocșa, Băile Herculane și Oțelu Roșu. Urmează Moldova Nouă, Reșița, în 21 aprilie, și Oravița, în ziua imediat următoare. La Caransebeș, Felix Borcean a fost ales președinte pentru viitorii patru ani, obținând o confirmare aproape unanimă. Primarul municipiului a apreciat că noua echipă de conducere a PNL Caransebeș îmbină experiența și tinerețea, considerând că doar unitatea membrilor PNL va asigura viitoare succese politice și administrative. Vicepreședinți au fost aleși Marius Isac, Andrei Ungur, Ionuț Mihailică, Andra Pleșa, Gheorghe Ștefan și Sorin Bejeriță. „Senatorul Ion Marcel Vela, președintele Filialei Județene Caraș-Severin, a făcut o analiză a activității liberale din zonă, constatând că la Caransebeș toate alegerile locale începând cu 1992 au fost câștigate de Dreapta. PNL a câștigat Primăria Municipiului Caransebeș pentru a 4-a oară consecutiv, iar PNL Caraș-Severin a obținut în ultimii ani rezultate remarcabile – câștigând cele două municipii și încă trei orașe din cinci. PNL Caraș-Severin s-a clasat constant printre filialele județene liberale cu cele mai mari scoruri procentuale la nivel național”, a transmis Biroul de Presă al liberalilor.

La Bocșa a fost reconfirmat Emanuel Dănilă, iar la Herculane, Cristian Miclău. O oarecare surpriză poate fi considerată alegerea lui Ioan Burcaș, la Anina. Consilier local în fostul oraș minier, Burcaș a avut însă cale liberă spre funcția de președinte după ce Gheorghe Românu a ales să nu candideze. La Oțelu Roșu, chiar în această seară, a fost reconfirmată în funcția de președinte Magda Lungu. „Mă bucură încrederea acordată de colegii mei, am refăcut Biroul Politic Local și îmi doresc totodată să construim o organizație puternică a femeilor liberale din Caraș-Severin, organizație pe care am onoarea să o conduc tot eu”, a declarat Magda Lungu pentru expressdebanat.ro.


Referitor la alegerile pentru filiala județeană, aici se anunță o luptă interesantă între Marcel Vela și Nelu Popa. Numai că lui Vela i se pregătește ceva! O funcție de vicepreședinte la nivel național! Care, potrivit Statutului PNL, nu poate fi ocupată de un președinte de organizație județeană. Dacă Vela dă această lovitură, cel târziu în 17 iunie, când au loc alegerile la nivel național, Nelu Popa va prelua în mod cert șefia PNL Caraș-Severin.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/