Turiștii ar putea ajunge pe Muntele Mic și cu telegondola!

Inițiativa implementării acestui proiect aparține Primăriei Turnu Ruieni, care își propune astfel să faciliteze accesul turiștilor către și dinspre stațiunea montană.

Primăria Turnu Ruieni a alocat bani pentru un studiu de fezabilitate prin care se urmărește dezvoltarea domeniului schiabil Muntele Mic, mai exact, pentru construirea unei instalații pe cablu – de tip telegondolă, care să faciliteze accesul turiștilor către și dinspre stațiunea montantă.

Ideea implementării unui astfel de proiect vine în urma aflării rezultatelor unui studiu de piață efectuat de reprezentanții administrației locale. „În urma sondajului de opinie făcut pe regiunea de Vest, 32% dintre persoanele intervievate au răspuns că și-ar dori să fie cazate în partea de jos a comunei, iar accesul către domeniul schiabil Muntele Mic să se facă cu telegondola, în timp ce 27% dintre respondenți și-au exprimat dorința de a parca mașina la baza acestei instalații, urmând ca, la sfârșitul zilei, să se întoarcă acasă.”, explică Ema Crăciunescu, consiliera primarului din Turnu Ruieni.

tm4ua media express de banat (100x1000px)

La finele anului trecut, Primăria Turnu Ruieni a inițiat o consultare publică a cetățenilor pentru realizarea Strategiei de Dezvoltare Locală pentru perioada 2021-2027. O atenție sporită a fost acordată stațiunii Muntele Mic și potențialului de dezvoltare a acesteia. Reprezentanții administrației locale și-au propus să afle cum apreciază turiștii stațiunea, condițiile oferite, infrastructura rutieră, locurile de parcare și diversitatea posibilităților de distracție.

banner 970 x 250