Turiști timizi în Poiana Mărului. Proprietarii de pensiuni nu-și pierd speranța

Relaxarea măsurilor prin impunerea stării de alertă face ca oamenii să-și dorească să se plimbe în natură, să aleagă drumețiile pe cărări de munte sau să pedaleze în zonele cunoscute pentru aerul curat. La Poiana Mărului cabanierii și proprietarii de pensiuni încep să se pregătească pentru a-și deschide porțile către turiști.

Perioada de urgență s-a terminat și turismul începe să reînvie în Poiana Mărului din Caraș-Severin. Drumul a fost refăcut toamna trecută, ceea ce este o îmbunătățire vizibilă față de stadiul în care se afla vara trecută, spune Dragoș Curelea, proprietarul pensiunii Vila Șucu, din Poiana Mărului.

Pensiunile, după trei luni de pauză forțată, se pregătesc din nou de oaspeți și încearcă să găsească soluții cât mai bune pentru a respecta și normele de distanțare socială, și confortul turiștilor. Au început telefoanele pentru rezervări, dar timid. Oamenii nu se grăbesc, încă nu le este clar ce și când au voie să facă, dacă pot veni să se și cazeze sau doar să se plimbe.

Avem câteva rezervări, dar doar în perioada următoare. Turiștilor le este teamă să rezerve pentru lunile iulie sau august, pentru că nu știu ce se va mai întâmpla până atunci și dacă nu se vor schimba cumva iar regulile. Va fi un an greu pentru turismul românesc. Pentru turismul internațional, de fapt. Dar sperăm să trecem cu bine peste această perioadă dificilă pentru toți. Poiana Mărului este deschisă și așteptăm oaspeții cu brațele deschise.”, spune Dragoș Curelea, proprietar de pensiune, care ne reamintește că în Poiana Mărului respirăm cel mai curat aer.

Sursa foto: Dragoș Curelea