„Turismul și munca pentru un viitor mai bun” – mobilizare de forțe de Ziua Mondială a Turismului

ziua mondiala a turismului

Ziua Mondială a Turismului sărbătorită la 27 septembrie se desfășoară anul acesta sub genericul ”Turismul și munca pentru un viitor mai bun”.

Acțiunile ce vor avea loc la sfârșitul săptămânii organizate de către Asociația „Dunărea” din Moldova Nouă în parteneriat cu Centrul Național de Informare și promovare Turistică din oraș, mobilizează factorii responsabili din această branșă. Asociația militează pentru formarea ghizilor locali care cunosc traseele turistice, obiceiurile, tradițiile, legendele din Clisura Dunării și își pot pune astfel în valoare cunoștințele.

„Vom fi împreună cu voluntarii de la Liceul Tehnologic «Clisura Dunării», de la clasa de turism alături de  care se vor afla și adulți, ghizi de turism local. Obiectivul nostru este să instruim tinerii liceeni pentru activitatea viitoare de ghidare a turiștilor”, spune Corneliu Martin, președintele  Asociației „Dunărea” Moldova Nouă și invită doritorii de drumeții să participe la acest eveniment pentru că „au ce admira în colțul de visare al Clisurii Dunării din Caraș-Severin”!

Locul de întâlnire pentru plecarea în drumeție este Centrul de Informare Turistică din Moldova Nouă, la ora 10, în ambele zile. Sâmbătă vor fi vizitate obiective importante cuprinse între localitățile Berzasca și Baziaș iar duminică turiștii vor fi invitați la un tur al orașului dunărean, Moldova Nouă.

În același spirit al promovării frumuseților naturale din Clisură, Asociația „Dunărea” organizează în perioada 10-16 octombrie, o tabără de pictură ce se va desfășura la Gârnic, cu participarea mai multor artiști plastici din Reșița, Bocșa și invitați din Timișoara și Alba Iulia.