Turismul pe Muntele Mic, în plină dezvoltare! Numărul celor care au ales stațiunea a crescut cu 20%!

explo 1000x200

Muntele Mic a adunat și la sfârșitul săptămânii sute de turiști iubitori de zăpadă. Cum în acest sezon de iarnă zăpada este din belșug, procentul celor care au ales Muntele Mic este cu 20% mai mare față de anul trecut, ne-a precizat Horațiu Buna, reprezentantul Muntele Mic SuperSKi.  

„Am avut zile cu soare și în acest weekend. Turiștii s-au bucurat de toate cele trei pârtii deschise, încercăm să facem ski pass comun, suntem trei oameni de afaceri care încercăm să punem totul la punct, pentru ca turistului să-i fie mai ușor. Împreună am construit «Domeniul Schiabil Muntele Mic», sperăm să accepte și Romeo Dunca. Intenționăm ca teleschiurile să coste cate 1p. și telescaunul care este montat deja, 2p. Vorbesc aici de Teleschi Borlova1, Borlova2, Telescaun Isai și ar mai fi Teleschi Nordica și Felix pe care le administrează Romeo. Telescaunul e construit deja, e gata pentru schiat, în stânga crucii. Telescaunul Isai are 1.200 m lungime și va deservi 4 pârtii. Mai avem de realizat ISCIR-ul și e gata”, ne-a declarat Horațiu Buna.

Horațiu Buna a mai adăugat că noul telescaun va fi dotat și cu instalații de zăpadă artificială și de anul viitor și pârtia Borlova va avea tunuri de zăpadă. Prețurile la cazare sunt în medie de 120 de lei pe zi, iar restaurantele au fost arhipline în aceste zile. Cel mai căutat la coborâre de către turiști este vinul fiert.


Teleschi Borlova este deschis între orele 10.00 și 16.30 în timpul săptămânii și între 9.30 și 17.00 sâmbăta și duminica. Vineri și sâmbătă funcționează și nocturna. Teleschiurile funcționează cu minimum 10 schiori. De la sfârșitul săptămânii se așteaptă un aflux de turiști o dată cu vacanța elevilor.

Foto: Utzu Maralescu

banner 970 x 250