Turismul local, promovat prin tradiții

timisoara capitala 2023

Primăria Sasca Montană a găsit un mod inedit de promovare a turismului pe plan local. Pe lângă sporturile extreme vizate de asociațiile de profil, administrația locală s-a pus pe organizarea de acțiuni prin care aduc în prim-plan tradițiile specifice zonei.

Într-o eră în care se pune accentul pe tehnologie, iar accesul de informare este nelimitat, tradițiile locale sunt tot mai puțin promovate. Prin urmare, la Sasca Montană, primăria a luat inițiativa organizării unui festival, care în timp se dorește a avea o mare priză la public. Acțiunea a vizat mobilizarea elevilor din mai multe școli cărășene. Nelipsiţi au fost cei din Forotic, Cărbunari, Vrani, Berzasca, Sichevița, Dalboșeț, Naidăș, Grădinari, Ciclova Română și Potoc.

publicitate online in ziar Express de Banat

„Scopul evenimentului a fost păstrarea şi promovarea obiceiurilor şi datinilor locale, având în vedere multitudinea de preocupări din zilele noastre, informatizarea accentuată a tuturor laturilor educaţiei,  fiind necesar să ne aplecăm cu dragoste si responsabilitate spre tradiţiile şi obiceiurile folclorice ale zonei în care vieţuim şi să facem cunoscute copiilor aceste valori inestimabile”, a declarat Ion Poplicean, edilul-șef al comunei Sasca Montană.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Pe lângă prezentarea obiceiurilor, evenimentul a cuprins și o sesiune de referate și comunicări, dar și o expoziție de desene cu tematică. Prin urmare, jocurile bănăţene, poeziile în grai și şezătoarea autentică au fost în centrul atenției un weekend întreg.

Acțiunea a fost organizată de Şcoala Gimnazială „Mihai Novac” din Sasca Montană, cu sprijinul primăriei din comună, dar și al profesorilor și elevilor implicaţi.

untitled design set 970x90 px
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/