Turiștii suferă din cauza infrastructurii

Operatorii de turism de pe Muntele Mic se plâng că, în ciuda ofertelor lor foarte atractive, iubitorii sporturilor de iarnă vin în număr destul de mic din cauza infrastructurii deficitare.

Oamenii de afaceri de pe Muntele Mic au doar câteva luni la dispoziție, cele cu zăpadă, pentru a-și amortiza investițiile. Unii dintre ai au cheltuit bani grei pentru a ridica pensiuni cochete, pentru a amenaja pârtii de schi moderne și ca să achiziționeze tunuri pentru zăpadă arficială. Ofertele sunt și ele dintre cele mai atractive, dar fără prea mare folos. În pofida tuturor eforturilor, iubitorii sporturilor de iarnă nu se înghesuie să aleagă această destinație turistică. De vină, spun operatorii de turism, ar fi infrastructura. Singura cale de acces pe munte în timpul iernii este telescaunul, a cărui funcționare e condiționată de starea vremii. Au fost destule situații când turiști veniți de departe au făcut cale întoarsă, vântul puternic oprind instalația pe cablu. Mai mult, deși există destule tunuri de zăpadă, acestea nu pot asigura în permanență stratul optim pentru schiat din cauza faptului că în zonă nu există un lac de acumulare care să le asigure cantitatea de apă de care este nevoie.

„Lucrurile pe Muntele Mic nu sunt tocmai roz. Pentru că la Straja, de exemplu, există gondolă și lac de acumulare, oamenii preferă să meargă acolo, în loc să vină aici unde avem doar un telescaun. În plus, aici nu e sigur că oamenii găsesc zăpadă, deoarece, deși avem tunuri de zăpadă, nu avem apă pentru a le pune în funcțiune. La noi, ca să ajungi pe munte îți ia 40 de minute cu telescaunul, la Straja ajungi și în zece minute cu telegondola. Sperăm doar că ofertele noastre vor fi destul de atractive și vor atrage turiștii la noi”, a declarat pentru Express de Banat, un proprietar de hotel de pe Muntele Mic.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/