Turism pe două roți în Banatul Montan, pentru reducerea schimbărilor climatice!

Resita: Romeo Dunca pe Via Transilvanica

Romeo Dunca urmărește dezvoltarea unei culturi a ciclismului în Caraș-Severin, județul urmând să fie străbătut de un traseu ce măsoară în total 3.000 de kilometri!

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin le cere consilierilor județeni să-și exprime acordul de asociere cu alte trei județe, Timiș, Arad și Hunedoara, în vederea achiziționării în comun a serviciilor de elaborare a documentațiilor tehnico-economice Studiu de Fezabilitate pentru proiectul „Cu bicicleta prin vest – traseu cicloturistic”. Sunt 3.000 de kilometri de clicloturism la nivel național finanțați prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar Dunca nu concepe ca Banatul Montan să fie ocolit.

„În prezent și în următoarele decenii, principala provocare globală este reducerea schimbărilor climatice și decarbonizarea economiei și a transporturilor. Județul Caraș-Severin, prin relieful bine-cunoscut, a recunoscut că un element important al soluției de transport, în conformitate cu politicile Uniunii Europene, inclusiv cu Pactul Verde European, este dezvoltarea turismului care incumbă și dezvoltarea cicloturismului.”, a explicat Romeo Dunca.

publicitate ziar expresb 1000x100 pizzeria Dimitrios 1000x100

Scopul proiectului este de a promova bicicleta ca mod de mobilitate durabilă și sănătoasă și în acest sens se va amenaja un traseu cicloturistic care să integreze cele 4 județe din vestul țării.

untitled design set 970x90 px 1000x100 edb
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/