Un proiect transfrontalier și-a propus promovarea râului Timiș, cea mai importantă apă curgătoare din vest, ca posibilă destinație turistică.
Cei care cred că acest lucru este realizabil sunt: Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului în județul Timiș, Asociația Miltonia și din Serbia, Camera Regională de Comerț și Industrie Pancevo, respectiv Centrul de voluntariat și mișcarea de conservare a naturii Pancevo.
Proiectul implică fonduri europene de 973.818,30 euro, din care sprijinul acordat de către Uniunea Europeană este în valoare 827.745,54 euro. Proiectul turistic include întregul curs al râului Timiș, de la izvoarele sale, până la vărsarea sa în Dunăre, în dreptul localității Pancevo din Banatul de sud Serbia.
Între coborâri cu caiacul pe ape repezi, la canotaj liniștit în familie se pot intercala lungi partide de pescuit sportiv, plaje, amenajate cu mese, bănci și umbrare pe tot parcursul râului Timiș, în locații stabilite împreună cu asociațiile de pescuit și unități administrativ-teritoriale din județ, observatoare de păsări în mlaștinile de la Satchinez și în Pădurea Macedonia din Timiș. De la turismul de o jumătate de zi se poate merge până la campări de o săptămână cu cortul pe marginea apei, turiștii vor beneficia gratuit de biciclete, canoe și catamaran pentru plimbările pe râu.
Dincolo de creionarea noului produs turistic Eco Timiș, proiectul derulat de cei patru parteneri va pune în valoare și va lega obiective turistice de importanță națională și internațională din vestul României, precum Sanctuarul de la Parța (Timiș), Cascada Bigăr (Caraș-Severin), conace (Hodoni) și mănăstiri (Șag), podgorii și crame (Recaș, Silagiu), orașe și clădiri cu arhitectură unică (Timișoara, Lugoj, Buziaș), locuri de turism și agrement speciale (Secu, Trei Ape, Crivaia, Munții Semenic). Primele plimbări pe râul Timiș sunt programate pentru această primăvară, vizată fiind zona municipiului Lugoj.