Turism jerpelit! Indicatoarele obiectivelor care merită vizitate în Lugoj, distruse de vreme și uitare

„Semne către viitor” a fost un proiect comun al Primăriei Lugoj cu cea din Vârseţ Serbia, pentru dezvoltarea turismului. Ce s-a ales de proiect, dar mai ales de semne?

Primăria Lugoj a elaborat, în 2007, împreună cu municipalitatea din Vârşeţ, (Serbia), oraş înfrăţit cu Lugojul, un proiect cu finanţare europeană nerambursabilă privind cooperarea transfrontalieră pentru dezvoltarea turismului în cele două oraşe şi zonele învecinate. Costul total al proiectului pentru Lugoj era de 59.110 de euro, din care finanţarea PHARE, de 53.110 euro (89.85%), iar suma de 6.000 de euro (10,15%) o reprezenta cofinanţarea locală.

La vremea respectivă, bucuria adjudecării unui proiect european era corelată cu speranţa firavă că acesta va impulsiona turismul la Lugoj şi împrejurimi, dar după ani întregi de la implementare, există mari rezerve că turismul s-ar fi dezvoltat spectaculos, cel puţin în cazul Lugojului.

În schimb, există indicatoare stradale care îndreaptă eventualii vizitatori spre obiective turistice precum… Ştrandul sau Insula Cotu Mic. Dincolo de faptul că respectivele indicatoare puteau fi confecţionate bine mersi şi pe plan local, ele arată acum jalnic. Materialul adeziv este decolorat, iar literele decupate la ordinator sunt crăpate sau desprinse şi atârnă în bătaia vântului. Dincolo de aspectul jerpelit, indicatoarele menite a impulsiona turismul în urbea de pe Timiş au devenit suportul ideal pentru anunţuri de mica publicitate, dintre care unul recent cu „Caut bonă pentru copil” a atras atenţia și chiar ofertanți…


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/