Şpăgarii de la frontieră vor să se întoarcă în Poliţie!

La Curtea de Apel Timişoara a început judecarea apelului făcut de cei cinci poliţişti de frontieră cumpăraţi de gruparea Halăs împotriva sentinţei Tribunalului Caraş-Severin prin care au fost trimişi în spatele gratiilor între doi şi cinci ani.

Marcel Tiucă, Alin Munteanu, Sorin Brebu, Alexandru Creţa şi Nicolae Ciublea au făcut bani frumoşi asociindu-se în vederea săvărşirii de infracţiuni cu contrabandiştii de ţigări de la frontiera cu Serbia. Fiecare transport de ţigări al grupării conduse de Florian Halăs le băga în buzunar între 800 şi 2.500 de euro. Procurorii de la Crimă Organizată le-au stricat însă afacerea şi i-au trimis în faţa instanţei. Tiucă şi Munteanu s-au încăpăţânat să nu recunoască faptul că sunt corupţi, în timp ce toţi ceilalţi au mărturisit judecătorului că au sprijinit gruparea infracţională în schimbul unor importante sume de bani. În consecinţă, Tiucă şi Munteanu au fost condamnaţi la câte cinci ani de închisoare cu executare, Creţa şi Ciublea au de executat doar trei ani şi şase luni de puşcărie, în timp cei Brebu a primit doi ani de temniţă. Cu toţii au atacat decizia Tribunalului Caraş-Severin.
Ajuns în faţa Curţii de Apel Timişoara, Alin Munteanu a cerut completului de judecată să dispună revocarea măsurii obligării de a nu părăsi ţară, luată faţă el şi de Tiucă în iunie 2011. Mai mult decât atât, inculpatul a solicitat încetarea obligaţiei de a nu exercita profesia, meseria sau să desfăşoare activitatea în exercitarea căreia ar fi săvârşit fapta. Cu alte cuvinte, Munteanu şi-ar dori, fie să poată părăsi ţara, fie să se întoarcă în Poliţia de Frontieră. Ambele solicitări i-au fost respinse.