Tulburean, trei victorii la start de sezon

Campion naţional şcolar la slalom special în 2012, Alin Tulburean a venit acasă cu încă trei victorii ale noului sezon competiţional, desfăşurat sub egida Federaţiei Române de Schi Biatlon.

Ambiţia tânărului reşiţean i-a adus victoria în primele două etape ale Cupei Superschi pentru copii şi cadeţi, desfăşurate recent la Cavnic. De asemenea a avut o evoluţie la fel de bună şi în cadrul etapei de slalom special de pe pârtia din Valea Dorului, de la Sinaia, pe care a câştigat-o detaşat. Performanţa sa este extraordinară având în vedere că sportivul nu s-a refăcut fizic după cele şase săptămâni de convalescenţă. Această evoluţie se datorează antrenamentului riguros pe care l-a urmat în perioada premergătoare startului noului sezon. Sportivul clubului Adlernest, s-a pregătit temeinic în staţiunea montană Flattach, Austria, unde timp de zece zile s-a antrenat pe gheţarul din Mölltat împreună cu Ioan Gabriel Nan, campion naţional la schi alpin. Ajuns în ţară şi-a continuat pregătirea fizică, în cea mai mare parte, pe muntele Semenic.

Susţinut de tatăl său Victor Tulburean, schiorul reşiţean în vârstă de 16 ani a readus Reşiţa, după 48 de ani, pe podiumul schiului naţional de performanţă.