Trupa de teatru „Masquerade” a Colegiului Național ”Traian Doda”, cunoscută la nivel național

Trupa „Masquerade” a Colegiului Național „Traian Doda” va participa vineri, 21 septembrie, la Cluj-Napoca la festivalul pe care l-au câștigat anul trecut.

Tinerii actori, coordonați de profesoara Mihaela Munteanu, vor juca pe scena din Ardeal cu ajutorul oamenilor de bine dinRotary Club Caransebeș. Fondurile au fost colectate în cadrul acțiunii de la Târgul de Crăciun, rotarienii amenajând un stand unde s-au putut vinde băuturi calde în căni personalizate. Toți banii au fost donați trupei de teatru, pentru plata transportului la competițiile și festivalurile de teatru.

„Deja am participat la sfârșitul lunii august 2018, la Festivalul Internațional de Teatru pentru Tineret FITT Birlic, ediția a VIII-a, desfășurat la Fălticeni. Deplasarea și implicit participarea la acest festival au fost posibile exclusiv datorită Clubului Rotary Caransebeș, care a contribuit, sub forma unei sponsorizări, la încă un succes al tinerilor iubitori ai teatrului. Masquerade a intrat în concurs cu piesa lui Branislav Nusic, Doamna ministru. Gala premiilor a adus trupei trei premii: Premiul de excelență Inima Fălticeniului, Premiul pentru carismă și Premiul I pentru cea mai bună interpretare a unui rol principal feminin, acestea două din urmă acordate Oanei Dodoiu, pentru rolul Jivka”, ne-a declarat Mihaela Munteanu.


Coordonatoarea trupei, profesor Mihaela Munteanu, ne-a mai menționat că la acest sfârșit de săptămână tinerii actori caransebeșeni vor juca în afara concursului la Cluj Napoca: „La Cluj, tinerii noștri talentați vor participa la International Youth Theater Festival STAGE, în calitate de invitați speciali. Acest lucru se datorează faptului că anul trecut trupa Masquerade a câștigat marele trofeu al acestui festival. Anul acesta tinerii vor juca, în afara concursului, piesa lui Tudor Mușatescu, Escu, o comedie politică, la fel de actuală azi ca la data apariției”, a mai specificat Mihaela Munteanu.

„Ne bucurăm că putem să ajutăm prin proiectele noastre comunitatea din Caransebeș. Sunt bani de la caransebeșeni care se întorc la caransebeșeni. Putem arăta că puțin cu puțin se poate face mult și implicarea fiecăruia din comunitate poate duce la realizarea unor obiective frumoase”, ne-a menționat președintele Rotary Club Caransebeș, Alin Deteșan.