Triplă acțiune la poalele Semenicului!

1000x100 (1)

Cel de-al doilea sfârșit de săptămână al lunii august îndreaptă din nou reflectoarele spre scena din Poiana Lupului și spre stațiunea Gărâna: festival de folk, concurs de biciclete și festivalul berii bavareze.

În data de 9 august începe cea de-a doua tură de distracție din această vară cu destinația Gărâna. După festivalul de jazz, Semenic Fest Folk, Semenic Montain Bike Fest și Festivalul Berii Bavareze Wieninger sunt cele trei evenimente care vor strânge turiștii la poalele munților.

Astfel, ziua de vineri, 9 august, este rezervată soliștilor de muzică folk. Concertele încep de la ora 19:30, iar primul care urcă pe scenă este Vasile Șeicaru. Seara va mai fi animată de nume ca Ioan Gyuri Pascu, Emeric Imre, Alina Manole și Cristian Buică.

Sâmbătă, de la aceeași oră, seara debutează cu vocea atât de cunoscută a lui Mircea Baniciu, urmată de Poesis, Zoia Alecu, Adrian Sărmășan și Dinu Olărașu. Încheierea festivalului de folk o va face formația din Timișoara Pragul de Sus, cu o lansare de album. Intrarea în cele două zile de festival este de 30 de lei pe seară sau 50 abonamentul pe cele două seri.

expressheadergeneral (1)

Al doilea eveniment al weekendului este concursul de biciclete, Semenic Montain Bike Fest, unde, la ora 10:30, se va da startul la competiție pe două trasee, unul pentru experți, de patru ture pe 5 kilometri, iar ce de-al doilea, de amatori, pe 3 kilometri, tot patru ture. „Înscrierea participanţilor se poate face prin înregistrare online sau direct la Centru de Concurs . Online la email: ecosport.ro@gmail.com,  până la 10 august 2013, ora 23:00, sau pe loc, la Centrul de Concurs, restaurantul ,,La Scenă”, situat în Poiana Lupului, din Gărâna, până la data de 11 august 2013 , ora 9:00 ”, explică managerul evenimentelor, Mihaela Țugmeanu, din partea Lupo Touring, organizatorii festivalurilor.

Festivalul Berii Bavareze Wieninger, de duminică, începe la ora 19:30 și aduce pe scena din Poiana Lupului formația de dansuri germane a Forumului Democrat al Germanilor din România, Weidenthaler Musikanten, iar ultima formație este Pragul de Sus. Intrarea este liberă.