Trenurile vor opri și în centrul Timișoarei!

Stiri Timisoara si Resita publicitate online STPT job 1000x200

Zona Oituz, aflată în centrul Timișoarei, va beneficia de o serie de investiții importante, în viitorul apropiat. Primăria anunță că se dorește și realizarea unei noi gări, precum și a unei parcări supraetajate cu cinci etaje, pe lângă viitorul campus al Universității de Vest din Timișoara.

Mai multe investiții importante vor fi realizate chiar în centrul Timișoarei, în zona Oituz. Primăria Timișoara anunță că a lansat licitația pentru achiziționarea serviciilor de urbanism necesare elaborării Planului Urbanistic Zonal (PUZ) „Zona Oituz – Popa Șapcă și concept amenajare domeniu public”, precum și a Regulamentului Local de Urbanism aferent PUZ.

Planul urbanistic respectiv este delimitat de str. Popa Șapcă, str. Oituz, Calea A. I. Cuza și str. A. Demetriade și va avea o suprafață totală de 16,7 hectare.

În ultimii ani, primăria nu a inițiat elaborarea de planuri urbanistice zonale și s-a bazat doar pe inițiativele private în acest domeniu. E momentul să devenim un jucător activ și să preluăm inițiativa în domeniul reglementărilor urbanistice pentru zone de interes public, așa cum este zona Oituz-Popa Șapcă, cea care are o dinamică de dezvoltare foarte mare și multe proiecte comunitare. Acest plan urbanistic zonal nu contravine viitorului PUG, ci, din contră, detaliază prevederi cu caracter general”, a afirmat Dominic Fritz, primarul Timișoarei.

În acest moment, există mai multe proiecte aflate în execuție în zonă, inclusiv proiectul Primăriei Timișoara pentru un nou campus școlar al Liceului Teoretic „Nikolaus Lenau”. De asemenea, Universitatea de Vest are în implementare extinderea Facultății de Arte și Design, realizarea sediilor pentru Facultatea de Litere, Istorie și Teologie și a Facultății de Muzică și Teatru, dar și clădirea Institutului de Cercetări Avansate de Mediu.

Primăria Timișoara anunță că există posibilitatea realizării unei noi gări în zona Oituz, precum și construirii unei parcări supraetajate cu cinci etaje.

PUZ-ul va analiza posibilitatea realizării unui punct intermodal de transport, prin introducerea unei stații de tren, care să lege zona centrală de restul județului. De asemenea, planul va trasa reglementările pentru culoare velo cu parcări pentru biciclete conexe, o parcare supraterană cu 5 etaje și două culoare pietonale importante. Primul culoar va lega Intrarea Doinei de str. Popa Șapcă, iar pentru trecerea acestei artere aglomerate va fi analizată realizarea unei subtraversări. Al doilea culoar pietonal urmărește să conecteze complexul Iulius Town și noul campus de cel existent al UPT/UVT de pe bulevardul Vasile Pârvan”, a informat Primăria Timișoara.

Valoarea estimată a investiției este de 180.000 de lei, cu TVA inclus, iar contractul va avea un termen de un an pentru realizare. Serviciile care vor fi contractate includ studii de fundamentare analitice (geotehnic, topografic, de circulație, etc.), dar și o analiză asupra evoluției activităților educaționale. Suprafața studiată include și zona de la nord de calea ferată, adiacentă complexului Iulius Town, cu o suprafață totală de 33 de hectare.

Stiri Timisoara si Resita publicitate online Brantner 1000x100px Stiri Timisoara si Resita publicitate online Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/