Trendul PSD continuă la Moldova Nouă şi la prezidenţiale: „Primarul PSD-ist a lucrat destul de bine”

Culoarea roșie a politicii duse în orașul Moldova Nouă rămâne neschimbată, semn că, după spusele președintelui interimar al Organizației PNL Moldova Nouă, Ghiță Sporea, este notabilă implicarea în campania prezidențialelor a edilului Adrian Torma, asta spre deosebire de campania alegerilor europarlamentare când, fostul primar liberal, se afla la conducerea Partidului Național Liberal de la malul Dunării.

Numărătoarea paralelă a PNL-ului demonstrează că social-democrații sunt ocupanții primului loc pe podiumul prezidențialelor în orașul Moldova Nouă, acolo unde au obținut 47,32% din voturi. Astfel, din numărul total al persoanelor participante la urne, clasamentul partidelor politice înscrise în lupta electorală arată după cum urmează: PSD – 47,32%, PNL – 23,58%, Pro România – 7,99%, USR – 7,23%, PMP – 2,24%.

Despre câștigarea alegerilor prezidențiale în orașul de la Dunăre de către Viorica Dăncilă, în primul tur al alegerilor, liderul liberalilor de la Moldova Nouă, Ghiță Sporea a declarat pentru expressdebanat.ro: „Ăsta este orașul. PNL, în acest oraș, aici se poziționează. În plus, noul primar PSD-ist a lucrat destul de bine. S-a implicat mult mai mult la PSD decât la PNL când a fost președinte. Noi acum am scos un rezultat mai bun decât la europarlamentare, cu toate că nu am avut primar PNL. Ceea ce mă miră este că au fost foarte mulți pe liste suplimentare, peste 330. Îngrijorător pentru Torma e că nu și-a făcut targetul la aceste alegeri. Ei trebuiau să facă peste 50%”.

Mai mult decât atât, consilierul județean spune despre rezultatele obținute în orașul condus de edilul Torma că au avut foarte mare legătură cu lipsa tineretului din urbe: „Orașul a rămas pustiu. Numai pensionari și foarte puțin tineret care să schimbe situația”.

Totodată, făcând parte din echipa câștigătoare al primului tur al luptei pentru Cotroceni, Sporea are așteptări mari pentru data de 24 noiembrie: „Cred că rezultatele vor arăta: 60% pentru PNL și 40% pentru PSD. Cel mai important lucru, cea mai mare realizare a liberalilor este că au câștigat diaspora, acolo unde, la europarlamentare, ne-a bătut USR-ul de ne-a sunat apa-n cap”, a concluzionat președintele interimar al Organizației PNL Moldova Nouă.