Probleme de compactare în Dealul Lupacului

Nici astăzi mașinăria de compactat gunoaiele din drumul Lupacului nu funcționează. Principala problemă rămâne deșeul neselectat care strică utilajul.

Cum deșeurile din județ nu se colectează selectiv, la groapa de gunoi temporară ajung tot felul de gunoaie care împiedică funcționarea mașinăriei de compactat. Mobilier, grupuri sanitare, saci cu moloz sau chiar peturile cu dop ajunse în mașinărie distrug sârmele cu care sunt împachetate și astfel utilajul necesită anumite reglaje. Așadar, astăzi mașinăria se află în revizie, însă sunt promisiuni că mâine va fi în stare de funcționare.

Utilajul de compactat este închiriat de la o firmă ce are punctul de lucru în județ. Chiar dacă sumele date pe închirieze sunt confidențiale părților contractuale, se pare că acestea sunt mai mici decât se percep în general: „Datele sunt confidențiale. Tot ce vă pot spune este că tariful firmei de la care s-a închiriat utilajul este sub jumătate din suma ce se cere în mod normal unui depou”, declară Tiberiu Pădurean, director A.D.I. Cei care sunt nevoiți să plătească acea sumă sunt reprezentanții firmei operator ce colectează gunoiul din județ.

leader board 728 x 90 px