Trei şefi de secţie la Spitalul Municipal Caransebeş, eliberaţi din funcţii prin votul aleşilor locali! Pe motiv de vârstă!

Ședința extraordinară de astăzi a Consiliului Local al Municipiului Caransebeș a însemnat eliberarea din funcţii a trei şefi de secţie de la Spitalul Municipal de Urgenţă. Şi, totodată, i-a prilejuit primarului Felix Borcean să facă un anunţ privind ieftinirea tarifelor la gunoi.

Ședința a debutat cu un moment de reculegere pentru dna Ana Bojinescu, care a decedat în urmă cu două zile, consilier local din partea PSD, lider marcant al organizației locale a social-democraților.

Ordinea de zi a ședințe nu a pus probleme aleșilor locali, care au aprobat cele trei puncte în unanimitate și au părăsit sala de ședință într-un timp foarte scurt.

Singurul punct de pe ordinea de zi care a atras atenția a fost cel legat de acordul Consiliului Local cu privire la eliberarea unor funcții de șefi de secție de către medicii din Spitalul Municipal de Urgență care au îndeplinit vârsta de pensionare. Este vorba despre medicul Eugen Munteanu – șef de secție la Ginecologie, cel care s-a și retras din funcția de director medical din același considerent legal, medicul Aurora Gherman – șef al secției de Neurologie, Rodica Motoș – șef secție Pediatrie. Primarul municipiului Caransebeș, Felix Borcean, a precizat că este de acord ca medicii să-și prelungească contractul de muncă cu spitalul dacă ei vor dori, fără a mai deține funcția șef de secție, în condițiile legii.

În altă ordine de idei, în cadrul conferinței de presă, primarul Felix Borcean a făcut un anunț de care se vor bucura toți locuitorii municipiului Caransebeș. Prețul tarifului la gunoi ar putea scădea de la 1 ianuarie 2018. Acesta va fi unul unic, de 9,2 lei lunar pe persoană, atât la persoanele care locuiesc la bloc, cât și la cele care locuiesc la case. La această oră tariful la gunoi este de 12 lei de persoană la cetățenii de la bloc și 15 lei pe lună la cei de la case. Vom reveni cu amănunte într-un articol următor despre motivele care stau la baza deciziei executivului local și pe ce se bazează scăderea tarifului la gunoi.