EXCLUSIV. Marcel Vela şi Nelu Popa, fiecare cu liberalismul lui? „Între noi a apărut o ruptură! Suntem ca apa sfinţită unul pentru celălalt!“

Primarul Nelu Popa a fost întrebat aseară, în interviul transmis live pe Facebook din redacţia Express de Banat, dacă va candida pentru un nou mandat de primar al Reşiţei şi dacă mai are sprijinul Organizaţiei Judeţene a PNL, ţinând cont că a avut „o inadvertenţă politică“ cu liderul judeţean al PNL, senatorul Marcel Vela.

Întrebându-l pe Nelu Popa dacă va candida pentru un al doilea mandat de primar al Reşiţei, jurnalistul Dan Popoviciu i-a adus aminte edilului-şef de momentul ultimelor alegeri din cadrul PNL Caraş-Severin, când Popa şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte, urmând să intre atunci în competiţie cu Ion Marcel Vela. „Aţi marşat că mergeţi şi apoi aţi renunţat, oarecum subit“, a adăugat cu subînţeles Dan Popoviciu. „Ca un fel de moarte subită, aşa?“, a completat zâmbind Nelu Popa. În consecinţă, a insistat ziaristul, „aveţi sprijinul Organizaţiei Judeţene a PNL în ceea ce faceţi?“.

Răspunsul primarului şi omului politic Nelu Popa a atins ambele subiecte, dar în stilu-i caracteristic. „În primul rând, vreau să vă spun că mai e mult până departe, mai sunt aproape 3 ani (până la alegerile locale din vara anului 2020, n.r.). În al doilea rând, eu nu-mi doresc să fiu primarul Reşiţei 10 mandate. Însă am spus-o de la început: pentru a realiza ce îmi doresc, e nevoie de două mandate! Dar nici n-o să-mi rup cămaşa de pe mine dacă n-o să reuşesc! Dacă nu mă va susţine PNL-ul judeţean, sunt şi alte variante, pot să candidez şi independent… Dacă acum sunt susţinut în proiectele mele? Eu, din datele pe care le am, pot spune că toţi colegii mei liberali ţin la mine. Dacă mă sprijină conducerea Organizaţiei judeţene? Păi şi eu sunt în conducerea judeţeană a PNL, sunt prim-vicepreşedinte, iar eu mă sprijin cât pot!“, a răspuns primarul Reşiţei şi prim-vicepreşedintele PNL Caraş-Severin, Nelu Popa.

În finalul interviului, Dan Popoviciu a revenit însă asupra subiectului Marcel Vela, asupra modului în care decurge relaţia dintre preşedintele PNL Caraş-Severin şi Nelu Popa. Răspunsul liderului liberalilor reşiţeni a fost de astă dată explicit.

„Relaţia mea cu Marcel Vela este o relaţie civilizată. Ne sunăm mult mai rar decât o făceam înainte, ne întâlnim extrem de rar. Practic – şi v-o spun deschis, public – eu am avut cu Marcel Vela o discuţie şi o înţelegere: că atunci când ne decidem cu cine mergem la alegerile naţionale de la PNL, ne vom sfătui. Când a fost momentul să decidem cu cine merge filiala judeţeană la alegerile generale, eu i-am solicitat să mergem pe mâna lui Ludovic Orban, i-am solicitat să mergem la Bucureşti împreună să-l susţinem, iar el mi-a zis că nu merge cu Ludovic Orban, că merge cu Buşoi. Şi, din momentul acela de fapt, între noi a apărut o ruptură! La ora aceasta, probabil că şi eu pentru el şi el pentru mine avem aceeaşi însemnătate: suntem ca apa sfinţită“, a declarat Nelu Popa, la finalul interviului transmis live pe Facebook din redacţia expressdebanat.ro.

Interviul integral cu primarul Reşiţei, Nelu Popa: