Lukoil dezminte: nici urmă de apă în carburanții vânduţi la Reşiţa!

explo 1000x200

Compania petrolieră a fost atacată la începutul lunii pe o rețea de socializare că ar fi vândut în Reşiţa carburanți cu apă. Şi nu este prima oară când astfel de acuzații ies în spațiul public.

Nuțu, un reșițean, a cumpărat pe 1 noiembrie 2017 motorină de la benzinăria Lukoil din Reșița. Câteva zile mai târziu s-a trezit că mașina nu îi merge și spune că a scos motorina din rezervor și că ar fi fost cu apă. Iar pentru cârcotași, omul a postat vreo 7 poze cu bidoane cu motorină.

Mai mult, a luat bidoanele cu pricina și s-a dus la bezinărie, arătându-le tuturor clienților ce cumpărau de-acolo. Imediat șeful de stație s-a sesizat și a demarat procedurile de verificare, cu pastă de apă, a rezervoarelor și a pompelor benzinăriei, dar nici un test nu a relevat prezența apei. Cu toate acestea, clientul nemulţumit a postat pe contul său de pe o rețea de socializare următorul text. „Lukoil Reşiţa!!!! 10 litri de apă din 50 cât am băgat. Rog toţi prietenii să distribuie, să vadă toată Reşiţa ce motorină au nemernicii de la Lukoil. Dacă nu scoteam tot din maşină şi nu schimbam filtru, nu mai pornea niciodată”.

Primul imbold a fost să cerem o părere de la Lukoil România, iar reprezentanţii companiei au declarat că spusele omului nu sunt reale. „S-a prezentat un domn, ieri, pe data de 6 noiembrie, cu nişte recipiente din plastic, spunând că pe data de 1 noiembrie a alimentat de la noi şi maşina nu a mai mers şi a scos acele produse din rezervor. El s-a prezentat la staţie, dar nu mai avea bonul cum că ar fi alimentat de la noi. Șeful de staţie a luat legătura cu mine și i-am spus să verifice pe camerele de supraveghere, fapt confirmat, se vede clar că omul a alimentat la noi și se vede și că a aruncat atunci bonul la coșul de gunoi. Șeful stației a luat probe din pompe, de la rezervorul de unde a spus că a alimentat şi, în prezenţa dumnealui, a verificat cu pastă de apă combustibilul. Produsele arătau bine, fără impurităţi, rezultatul fiind lipsă apă. De pe data din 31 octombrie, de când a avut loc ultima recepţie de carburanţi, la staţie au alimentat mai mult de 1.000 de clienţi, care nu au sesizat nimic. Dumnealui a fost îndrumat de şeful de staţie, conform protocolului, să facă o reclamaţie la OPC. Numai că dumnealui a plecat şi a ales această cale virtuală. Am trimis proba şi la un laborator acreditat, chiar dacă avem posibilitatea şi în staţie să verificăm”, a declarat Roxana Cepoi, şef serviciu carburanţi Lukoil România.

Isabele Scorobete, șeful Oficiului pentru Protecţia Consumatorului Caraș-Severin, confirmă că reșițeanul a venit la OPC și a reclamat situația, dar spune că în timpul verificărilor făcute de către comisarul OPC s-a dovedit că acesta ar fi mers circa două zile cu acel carburant. Or, dacă ar fi fost apă în carburant, nu ar fi putut merge deloc cu autoturismul. „Dar îi sfătuim pe toți șoferii care au probleme cu stația de carburant să păstreze dovada cumpărării și să ne sesizeze dacă constată probleme cu carburanții”, mai spune Scorobete.

Mai trebuie spus că, în urmă cu ceva luni, presa a mai semnalat probleme cu carburanții Lukoil, nici atunci nefiind sesizat OPC, dar atunci măcar mașinile au fost expertizate de service-uri autorizate care ar fi confirmat prezența apei în carburant. Din păcate, după ce postarea devenise virală, reșițeanul a șters fotografiile și postarea de pe contul său. Au rămas însă, pe acea rețea de socializare, diverse print screen-uri, dar și alte postări cum că ar avea apă carburanții de la Lukoil.

„Let mi tel iu ă storii: LukOil Resita. Parcat la pompa, bagat Ecto 98. Platit. Plecat pe dracu! 10 metrii si masina isi da in nas. Nu porneste neam. Suni un prieten care se pricepe (eu cofetar fiind) Vine. Test. Nimic. Pus cravata. Tras. Hai sa vedem daca vine benzina. Ala-i comportamentul masinii. De venit vine, da nu benzina!!! Tocmai ce am alimentat cu 20 de litrii de apa chioara.
Rock.
Goleste rezervorul. Dute la benzinarie si punele benzina/apa in cap.
Norock ca is baieti faini si au pus de la ei”, a postat pe contul său de Facebook Adrian Samantu. Iar Beauca Mariana a scris‎ în grupul Dacia 1300 Club pe 26 Iulie · Waidhofen an der Thaya, Lower Austria, Austria: „Lukoil triaj resita baga apa in benzina ! acum am o problema cum o scot din rezervor ? Stie cineva”