Trei nume grele pe lista de consilieri județeni propuși de Partidul Ecologist Român, filiala Timiș!

Doi foști social-democrați și un apropiat de guvernarea PDL se reunesc sub umbrela unui nou partid și aspiră să ajungă între consilierii județeni ai Timișului, în următoarea legislatură.

Lista Partidului Ecologist pentru Consiliul Județean Timiș este deschisă de Nicolae Oprea, actualul vicepreședinte al instituției, votat în funcție cu sprijinul UNPR. Oprea a fost, în perioada 2012-2016, consilier pe probleme de agricultură în timpul mandatului lui Titu Bojin, fost președinte al instituției județene din partea PSD. După Revoluție, a ocupat mai multe funcţii juridice la Direcţia Agricolă Timiș, iar în 2001 a fost numit director general al direcţiei, funcție ocupată până în 2005. Este membru fondator al Asociaţiei Producătorilor de Cereale şi Plante Tehnice Timiş, înfiinţată în 2001. Oprea, fost membru PSD și UNPR, spune acum că doar PER i-a propus să candideze pe lista de consilieri și că vrea să fie o voce pentru agricultorii din județ.

„Sincer să fiu, mi-s sătul de politică. Dar am zis, hai să facem o echipă și pentru Consiliul Județean. Pretențiile noastre nu sunt foarte mari, nu am pus candidat de președinte la CJT, partidul este tânăr. Nu a fost foarte greu, nu pot să spun că m-am lăsat înduioșat. Au venit oameni și au spus «hai, măi Lae, să mai continuăm». Ca să fac și eu parte din cei 36 de consilieri trebuie să particip la alegeri. Ori independent, ori la o formațiune politică. Știți că, din 1992 și până astăzi, niciun independent nu a câștigat în județul Timiș. Singura formațiune care mi-a făcut o ofertă pentru a merge pe o listă a fost Partidul Ecologist. Știți cu toții că sunt un om al satului, al spațiului rural, de acolo am venit. La Consiliul Județean Timiș avem și o Comisie de Agricultură și de Dezvoltare Rurală. Este un loc public, bine organizat, unde pot să mai spun durerile oamenilor și să fiu o voce a nemulțumirilor agricultorilor și să încercăm să îi ajutăm.”, a spus Oprea.

Pe lista de candidați figurează și fostul secretar executiv al PSD, Marcel Mihoc, președinte din februarie al filialei PER din Timiș. În 2014, procurorii l-au acuzat de 17 infracțiuni de instigare la abuz în serviciu în dosarul în care a fost cercetat, pentru fapte de corupție, și fostul său șef de partid Titu Bojin, candidat în prezent la șefia CJ Timiș, din partea ALDE. „Este un partid tânăr care are speranțe mari în județul Timiș și care probabil va face surprize. Dacă nu acum, 100% într-un viitor foarte apropiat.”, a spus Marcel Mihoc, președintele PER Timiș.

Georgică Cornu, un alt nume greu de pe lista de consilieri județeni propusă de PER, este președintele Camerei de Comerț și Agricultură Timiș. Omul de afaceri, căruia i se spunea „regele asfaltului din Banat”, deține grupul de firme Izometal Confort, companie de construcții cunoscută pentru lucrările de reabilitare a drumurilor din Banat, pe vremea guvernării PDL. Era practic abonat la contractele cu statul în Timiș pe vremea când Ostaficiuc ocupa funcția de președinte al CJT. Apropiat al fostului cuplu Elena Udrea-Dorin Cocoș, Georgică Cornu a fost, în anul 2015, cercetat penal pentru evaziune fiscală și spălare de bani.

„Nu am făcut politică, nu sunt un traseist, nu m-au preluat dintr-un alt partid, pur și simplu, intrând în contact cu domnul Mihoc din alte interese personale, m-a rugat și mi-a propus să candidez pe o funcție de consilier județean în cadrul PER. Am acceptat pentru că, în calitate de om de afaceri, am prins la putere toate partidele. Politica din România s-a transformat în găști de partid care se unesc într-o parte și alta, în funcție de interesele pe care le au și care nu converg cu interesele românilor. Acesta a fost motivul care m-a determinat să fac această încercare. Dacă voi fi ales, voi lupta pentru interesul locuitorilor din județul Timiș și al oamenilor de afaceri. Oamenii care mă cunosc au o imagine destul de bună despre mine și știu ce am făcut bine și ce am făcut rău. Eu sunt convins că am făcut mai mult bine, dar sunt un luptător și pentru nedreptăți lupt până în pânzele albe.”, a spus Georgică Cornu.

Pe lista PER se mai află Mihaela Sârbu, Georgeo-Marcel Andrei, Florian Zamfir, Alger-Viorel Ilaș, Victor Obradov, Tatiana Siminiuc, Traian Dejeu, Ion Suhan și Marius Valentin-Sîrbu.