Trei licee de prestigiu din Timișoara funcționează în clădiri fără aviz ISU! O mulțime de școli din județ, în aceeași situație

mbmr 1000x100

În județul Timiș, 96 de clădiri în care se desfășoară procesul de învățământ nu au aviz ISU, mai precis, autorizație de securitate la incendiu. Prefectul de Timiș Eva Andreaș a transmis conducerii Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență să determine școlile și grădinițele din județ, mai ales liceele mari din Timișoara să își rezolve situația.

În 2019, nu au fost probleme cu incendiile în școlile din Timiș, dar numărul mare al clădirilor ce funcționează fără aviz de securitate în caz de incendiu rămâne o problemă. Cu atât mai mult cu cât este vorba de școli din sate din cel mai vestic județ al țării, dar și de licee de prestigiu precum Colegiul Național C. D. Loga, Liceul Teoretic William Shakespeare sau Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, instituții de învățământ de renume din capitala Banatului. Conform statisticii ISU, 96 de clădiri în care se desfășoară activități de învățământ nu au aviz de securitate la incendiu, iar 31 au solicitat până acum avize.

Situația a fost prezentată în cadrul Colegiului Prefectural din luna iulie. La aflarea listei, prefectul de Timiș, Eva Andreaș, i-a transmis adjunctului ISU Timiș, Florentin Păcuraru, ca Inspectoratul să facă școlile să fie conștiente că e nevoie să se pună la punct. „Sunt totuși câteva licee mari din Timișoara. Spuneți-mi cum s-a ajuns în această situație? Rugămintea mea este să conștientizăm autoritățile publice locale că este nevoie de investiții”, a transmis Eva Andreaș. Reprezentantul ISU Timiș a precizat că cei de la școli se plâng că e nevoie de bani pentru a intra în normalitate. „Ne-au spus că au nevoie de investiții constând în modificări structurale”, a precizat Florentin Păcuraru.

Muzeul TM

Iată lista completă a școlilor și grădinițelor fără aviz ISU din Timiș: Școala Gimnazială Sudriaș, Clubul copiilor Lugoj, Școala Gimnazială nr. 30 din Timișoara, Liceul Teoretic Recaș, Școala Gimnazială Remetea Mare, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Liceul Teoretic William Shakespeare, Grădinița PP 26 Timișoara, Școala Gimnazială, Moșnița Nouă, Liceul Teoretic Bela Bartok Timișoara, Liceul Teoretic Buziaș, Liceul Logos Timișoara, Liceul Tehnic Electrotimiș Timișoara, Colegiul Tehnic Casa Verde Timișoara, Colegiul Național Constantin Diaconovici Loga, Liceul Teoretic Baptist Timișoara, Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida Timișoara.

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/