Trei elevi! Atâți copii învață la o școală din Caraș-Severin!

Situație inedită într-un sat din județ care aparține de comuna Cornereva! O școală primară are numai trei elevi.  Ca să nu îi pună pe copii să meargă pe jos zece kilometri, Inspectoratul Școlar a găsit o soluție de compromis.

Doar trei elevi învață într-o școală din Caraș-Severin. Deoarece copiii ar trebui să strabată mai mult de zece kilometri pe jos ca să învețe într-o școală cu mai mulți elevi, inspectorul general, Paul Șușoi, le-a trimis un cadru didactic. Învățătoarea  face  naveta în fiecare zi, ca să le predea la clasă elevilor din satul Ineleţ.

Cei trei copii sunt în clasa pregătioare. “Noi am căutat să ducem dascălul acolo, lângă copilașii aceștia, ținând cont de distanța foarte mare până la centrul de comună. Nu vrem ca acești elevi să suporte astfel de probleme și am luat hotărârea în Consiliul de Administrație să asigurăm un cadru didactic care să se ocupe de ei“, a declarat profesorul Paul Șușoi, inspectorul școlar general. Anul trecut, școala primară din Ineleț nu a funcționat ca unitate de învățământ.

leader board 728 x 90 px

Am luat hotărârea în Consiliul de Administrație să asigurăm un cadru didactic care să se ocupe de ei“, Paul Șușoi, inspector școlar general

 

FOTO: http://hoinarii.blogspot.ro