Trei din opt! Ionuț Popovici dă lovitura la alegerile locale din Caraș-Severin!

După ce a anunțat că îl susține fără nicio reținere pe Felix Borcean pentru încă un mandat de primar la Caransebeș, președintele PMP dă lovitura și la Moldova Nouă. Ionuț Popovici se arată deschis să meargă alături de Adrian Torma în alegerile din 27 septembrie.

Primarul Adrian Torma speră la o colaborare cu PMP în alegerile locale, iar PMP nu zice „ba”. Așa că sunt șanse mari ca partidul condus de Ionuț Popovici să mai bifeze un succes. Ar fi al treilea în mediul urban, dacă ținem seama că la Bocșa Eugen Cismăneanțu nu prea poate fi dat jos, la Caransebeș candidatul independent Felix Borcean are prea mulți oameni alături ca să fie învins, iar la Moldova Nouă Adrian Torma pleacă direct din poziția de favorit.

Dacă Adi Torma are doar cuvinte de laudă la adresa lui Ionuț Popovici și a ideilor sale în ceea ce privește dezvoltarea orașului Moldova Nouă, iată că și viceversa e valabilă. „Îl cunosc pe Adi Torma de mulți ani, de mult mai mulți decât suntem amândoi în politică. Este un om onest, un om care a dovedit în viața de zi cu zi că poate și că face, iar ce este mai important pentru mine, Adi Torma este un familist convins. Luptă pentru comunitatea sa la fel cum o face pentru propria familie. În acești 4 ani, cu el în fruntea orașului, Moldova Nouă s-a mișcat”, declară Ionuț Popovici.


Liderul PMP Caraș-Severin consideră că, atât timp cât planurile celor doi merg în aceeași direcție, lucrurile pot doar să evolueze în urma unei colaborări politice. Port turistic, port comercial, ținând cont că Dunărea este cea mai ieftină „autostradă”, turism industrial și, nu în ultimul rând, facilități fiscale pentru mediul de afaceri sunt doar câteva dintre aspectele pe care le iau în calcul cei doi politicieni. „Atât timp cât Adi Torma susține aceste proiecte, și noi, Partidul Mișcarea Populară, suntem dispuși să îl susținem pe el, ținând cont că în echipa noastră domină principiul democrației, al corectitudinii și nu în ultimul rând cel al prieteniei”, mai spune Ionuț Popovici. Acordarea sprijinului va fi decisă în interiorul Organizației PMP Moldova Nouă, mai spune Popovici, „o organizație formată din oameni de calitate, oameni de dreapta pursânge, în frunte cu prietenul meu Alin Găină. Ei hotărăsc, eu mă conformez!”

Președintele PMP Caraș-Severin este dispus așadar să lase la o parte principiile politice, mergând din nou, la fel ca în cazul lui Felix Borcean, pe principiile morale și umane, care de multe ori aduc mai mult bine comunității decât bătăliile între partide.

„Funcțiile și partidele politice sunt vremelnice, județul Caraș-Severin nu! Asta este valabil pentru cei care au capacitatea să înțeleagă! Cei care nu o au, să mă judece, să mă critice. Asta nu înseamnă că mă vor și opri. Din contră”, mai spune Ionuț Popovici.