Trei depozite ilegale de lemn, descoperite de poliţiştii din Caraş-Severin

Depozitele de material lemnos din zona orașelor Anina, Oțelu Roșu și Oravița au intrat în vizorul autorităților, polițiștii cărășeni împreună cu jandarmii și specialiștii silvici aplicând amenzi în valoare de 16.000 de lei pentru neregulile descoperite, aceștia confiscând, totodată, în lipsa documentelor de proveniență, peste 163 de metri cubi de lemn, în valoare de 31.400 de lei.

Săptămâna aceasta, în zilele de 20 și 21 ianuarie, ca urmare a unei acțiuni comune desfășurate în vederea prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul silvic (polițiști din cadrul Compartimentului Combaterea Delictelor Silvice și Secțiilor de Poliție Rurală 1, 2 și 8, împreună cu jandarmi și specialiști de la Garda Forestieră Județeană), trei societăți comerciale cărășene au fost nevoite să suporte consecințele atât pentru neregulile descoperite, cât mai ales pentru lipsa documentelor de proveniență legală a materialului lemnos aflat în depozitele acestora.

În ceea ce privește societatea comercială de pe raza comunei Marga, aceasta a fost sancționată contravențional cu o amendă de 6.000 de lei, materialul lemnos găsit aici fiind confiscat, după ce, în depozitul acesteia, a fost găsită cantitatea de 21,64 mc lemn rotund din specia fag, fără documente de proveniență legală.

Tot în cadrul aceleiași localități, într-un alt depozit, nu a fost găsită cantitatea de peste 95 mc de material lemnos de diferite specii. Cantitatea ar fi fost expediată, fără documente care să ateste proveniența legală. Și în acest caz a fost aplicată o amendă de 10.000 de lei, precum și măsura complementară a confiscării valorice a lemnului, în valoare de peste 19.500 de lei.

Referitor la societatea comercială din zona Oravița, și aici, s-ar fi expediat peste 46 mc lemn de diferite specii, fără documente de proveniență legală. Asemeni situațiilor de mai sus, s-a aplicat sancțiune contravențională și confiscarea valorică a lemnului.

Polițiștii efectuează și în perioada următoare astfel de activități de prevenire și combatere a ilegalităților în domeniul silvic.