Trei decenii de libertate! Timișorenii, invitați să doneze pentru un monument dedicat Revoluției române

Luna viitoare se vor împlini 30 de ani de la momentul care a schimbat istoria țării, Revoluția din Decembrie 1989, pornită chiar de la Timișoara. Evenimentele din acele zile tumultoase nu erau marcate și vizual, printr-un monument în oraș, dar acest lucru e pe cale să se schimbe. Iar timișorenii sunt invitați să doneze!

În acest sens, Primăria Municipiului Timișoara a deschis colectarea de fonduri, public, pe site-ul său oficial. Monumentul va fi amplasat chiar în ”buricul târgului”, în zona dintre Podul Maria și Catedrala Mitropolitană, în zona verde situată imediat sub pasajul pentru mașini din centrul orașului. Cel care va semna opera este reputatul artistic Luigi Varga, născut la Vinga, în județul Arad, dar stabilit în Timișoara, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România, filiala Timișoara. Din imaginile publicate pe site-ul primăriei, monumentul reprezintă mai multe brațe stilizate, care poartă o cruce pe ele. Banii pentru monument vor intra direct în conturile UAPR, cu girul primăriei timișorene.

Cu puțin mai mult de o lună până se fac trei decenii de la data de 16 decembrie, primăria dă start la strângere de fonduri. ”În decembrie 1989, lumea întreagă era cu ochii aţintiţi asupra Timișoarei, urmărind cu emoţie curajul nebunesc al timişorenilor de a înfrunta un sistem opresiv dintre cele mai bine puse la punct din istorie, consolidat în cei aproape 50 de ani comunism. Nu avem voie să uităm ce s-a întâmplat atunci, să-i uităm pe cei ce și-au jertfit viața pentru ca noi, astăzi, să fim liberi! Lansăm, astăzi, inițiativa de strângere de fonduri pentru realizarea în Timișoara a unui Monument al Revoluției din Decembrie 1989, la 30 de ani de la câștigarea prin jertfe și riscuri a libertății!”, se arată pe site-ul municipalității timișorene.

Cei care doresc să doneze, o pot face direct la anunțul de pe portalul primăriei. Donațiile pot începe de la 25 de lei, și sunt acceptate și în euro sau dolari americani.