Trei arme și doi braconieri la Iablanița

Două persoane sunt cercetate pentru braconaj după ce polițiștii le-au controlat casele și frigiderele și au găsit un mistreț tranșat, printre alte alimente.

La un control amănunțit, oamenii legii au mai găsit și o armă de vânătoare și mai multe cartușe, dar au fost îndrumați și spre un alt braconier, „coleg de arme” cu primul. La acesta au găsit două arme de vânătoare, din care una confecționată artizanal și o instalație artizanală de confecționat cartușe.

„De la domiciliul autorului a fost ridicată carnea de mistreț, 1 armă de vânătoare și 8 cartușe calibru 12 mm. A fost identificat și un alt participant la partida de vânătoare ilegală, un bărbat de 49 de ani, din locuința și autoturismul căruia au fost ridicate 2 arme de vânătoare, 72 de cartușe, calibru 12 mm și 30-06 mm, unele dintre ele confecționate artizanal, o sursă de iluminare folosită la vânătoare, un instrument de confecționat cartușe, 2 binocluri. În continuare se efectuează cercetări sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeș sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de nerespectarea regimului armelor și munițiilor și braconaj cinegetic”, spune cms. șef Dinu Nicorici, purtătorul de cuvânt al IPJ Caraș-Severin.

Carnea de vânat a fost confiscată și predată celor îndreptățiți, potrivit legii.